Fudbal

Top 10 najgorih transfera nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu

Top 10 najgorih transfera nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu
Top 10 najgorih transfera nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu

Svjetsko prvenstvo u fudbalu završeno je u julu, a nakon njega mnogi klubovi krenuli su s "pecanjem" igrača koji su u Brazilu bljesnuli. Neki su "uboli" s pojačanjima, ali dosta je vrhunskih ekipa koje su novac bacile.

Nepisano pravilo kaže da nikada ne treba kupovati anonimne igrače koji bljesnu u samo tri-četiri utakmice Mundijala, a to se potvrdilo i ove godine. Naravno, svako pravilo ima izuzetke, pa su tako klubovi napravili dobar posao kupujući nakon Svjetskog prvenstva igrače poput Delija Blinda, Jasina Brahimija, Islama Slimanija, Enera Valensije, Kostasa Manolasa... Dosta je onih koji su i prije Mundijala važili za kvalitetne igrače pa u ovu listu ne treba miješati Luisa Suareza, Aleksisa Sančeza, Tonija Krosa, Hamesa Rodrigeza, Seska Fabregasa, Dijega Koštu...

Lista transfer promašaja sigurno bi mogla da bude duža, ali ovo je top 10 najgorih transfera poslije Svjetskog prvensta u Brazilu.

Stefan de Fraj (22) - Lacio ga je, poslije pohoda Holandije na 3. mjesto u Brazilu, platio Fejenordu 10 miliona evra. U prve tri utakmie mladi štoper skrivio je penal za poraz od Milana, a potom dobio crveni za poraz od Đenove. Poslije se malo stabilizovao...

Markus Roho (24) - Mančester junajted ga je platio Sportingu 20 miliona evra. Roho je dominirao na lijevom beku tokom pohoda Argentine do finala. Kuburio je s radnom dozvolom, probao na lijevom beku, zatim je premješten na štopera, skrivio nekoliko golova i doživio tešku povredu.

Raul Himenez (23) - Mlad, visok, brz. Pravi ili "lažni" centarfor. Sve što je radio tokom epizode Meksika na SP, radio je dobro, Atletiko Madrid platio ga je 11 miliona Americi, uz ugovor na šest godina. Rezultat? Zasad, jedan gol u Primeri u šest nastupa.

Muhamed Bešić (22) - Poslije tri solidna nastupa za reprezentaciju BiH na Mundijalu dopao se skautima Evertona, koji su za defanzivnog vezistu Ferencvaroša platili 5,5 miliona evra. Počeo je dvije utakmice u Premijer ligi i tri puta ušao s klupe.

Džejson Dejvidson (23) - Australija nije dobro prošla u Brazilu, ali je Dejvidson igrom na lijevom beku privukao pažnju. Dobro je čuvao jake igrače, što mu je omogućilo transfer u VBA iz Eraklesa. Igrao je u prava tri kola Premijer lige i poslije poraza od 0:3 protiv Svonsija je sklonjen iz ekipe i još se nije vratio u tim.

David Ospina (26) - Arsenal je platio 4,5 miliona evra Nici za golmana Kolumbije, koji je bio fantastičan u Brazilu. Ospina je ušao jednom, u Ligi šampiona, umjesto isključenog Vojčeša Šćešnija, a onda je doživio povredu i propustio 17 utakmica, zasad. Ta brojka će biti veća.

Kejlor Navas (27) - Niko na SP nije branio kao on. Kroz grupu smrti odveo je Kostariku do četvrtfinala, gdje je Holanđane držao na 0:0 punih 120 minuta, a onda je morao kući. Real je platio Levanteu 10 miliona evra, ali je Navas branio u dvije utakmice u Primeri i to je zasad sve.

Gari Medel (27) - Popularni Pitbul je potvrdio nadimak u Brazilu. Držao je Čile na plećima, iako je u Brazil došao poslije ispadanja Kardifa iz Premijer lige. Inter ga je platio 12,5 miliona evra da oformi zid s Nemanjom Vidićem, a kako to funkcioniše dovoljno govore rezultati "neroazura".

Giljermo Očoa (27) - Činio je čuda na golu Meksika, bilo je nevjerovatno gledati ga. Malaga ga je dovela iz Ažaksioa, ali Očoa nije počeo nijednu utakmicu. Prednost zasad ima Idriz Kameni.

Felipe Saisedo (26) - Espanjol ga je vratio iz zaborava, poslije igara u Lokomotivi i Al Džaziri, zbog onoga što je pokazao u dresu Ekvadora na SP. Da je njegov dolazak zasad greška govori to da je postigao jedan gol na devet utakmica i protiv njega je pokrenut sudski proces za namještanje dok je igrao za Levante. (Mondo)

Stefan de Fraj

Došao iz Fejenorda

Prešao u Lacio

Cijena: 10 miliona evra

 

Markus Roho

Došao iz Sportinga

Prešao u Mančester j.

Cijena: 20 miliona evra

 

Raul Himenez

Došao iz Amerike

Prešao u Atletiko Madrid

Cijena: 11 miliona evra

 

Muhamed Bešić

Došao iz Ferencvaroša

Prešao u Everton

Cijena: 5,5 miliona evra

 

Džejson Dejvidson

Došao iz Eraklesa

Prešao u VBA

Cijena: 750.000 evra

 

David Ospina

Došao iz Nice

Prešao u Arsenal

Cijena: 4,5 miliona evra

 

Kejlor Navas

Došao iz Levantea

Prešao u Real Madrid

Cijena: 10 miliona evra

 

Gari Medel

Došao iz Kardifa

Prešao u Inter

Cijena: 12,5 miliona evra

 

Giljermo Očoa

Došao iz Ažaksioa

Prešao u Malagu

Cijena: /

 

Felipe Saisedo

Došao iz Al Džazire

Prešao u Espanjol

Cijena: /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije