Fudbal

Trideset hiljada navijača iz Španije stiglo u Bukurešt

Trideset hiljada navijača iz Španije stiglo u Bukurešt
Trideset hiljada navijača iz Španije stiglo u Bukurešt

BUKUREŠT - Na aerodrom "Henri Koanda" u Bukureštu danas jedan za drugim slijeću avioni sa španskim navijačima Atletiko Madrida i Atletik Bilbaoa, koji u srijedu igraju finale Lige Evropa na stadionu Arena nacional u Bukureštu specijalno izgrađenom za taj meč.

Španski timovi stigli su u ponedjeljak u Bukurešt i smješteni su u dva luksuzna hotela. Navijači su počeli da pristižu sinoć, najveći broj ih je došao danas, a očekuje se da i u toku srijede dođe još pristalica, kojih je sada oko 30.000.

U Bukureštu je sve organizovano da se pristalice dva tima ne sretnu ni na ulicama grada ni u srijedu na Areni nacionalu, kako bi se izbjegli eventualini konflikti.

Za održavanje reda i mira u Bukureštu mobilizovano je gotovo 5.000 policajaca, od kojih dio govori španski, a finale će "čuvati" 1.700 pripadnika žandarmerije.

Autobusi koji prevoze navijače od dolaska na aerodrom pa do odlaska iz rumunske prijestonice su pod stalnom pratnjom policije.

Na Areni nacional sve je spremno za dobro organizovano finale uz mjere bezbjednosti na tribinama, a vodi se briga i da se navijači ne sretnu pri ulasku i izlasku sa Arene.

U centru Bukureštu spremne su dvije zone gdje će navijači moći da se zabavljaju, oko Trga Đeorđe Enesku i na Ustavnom trgu.

Večeras će se španski timovi upoznati sa terenom na Areni nacional i imati priliku da u odvojenim terminima treniraju po 90 minuta.

Igrači Atletiko Madrida danas su šetali ulicama Bukurešta, dok su fudbaleri baskijskog kluba ostali u hotelu.

Čuveni restorani i klubovi u starom centru rumunske prijestonice spremni su da udovolje i najekstravagantnijim kulinasrkim ukusima gostiju iz Španije i da na tome imaju lijepu zaradu, tim više što su cijene u hotelima i restoranima nešto skočile u danima pred finale. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije