Fudbal

Trivunović dolazi, Bilbija odlazi

Novi član Fudbalskog kluba Borac je defanzivac Vule Trivunović, dok je ekipu sa Gradskog stadiona i definitivno napustio mladi napadač Nemanja Bilbija.

Trivunović se nakon dugo vremena vratio u matičnu sredinu i sa Banjalučanima potpisao ugovor na 18 mjeseci.

"Vraćam se u klub u kojem sam napravio svoje prve fudbalske korake. Nije me bilo dugo vremena i presrećan sam što sam ponovo u crveno-plavom dresu", rekao je 26-godišnji defanzivac koji je, pored ponude banjalučkog premijerligaša, imao i ponudu Sarajeva, čiji je dres nosio u sezoni 2005/2006.

Bilbija je, sa druge strane, prihvatio ponudu novosadske Vojvodine i danas u 12 časova bi trebalo da potpiše ugovor sa Novosađanima.

"Dogovorio sam sve sa Vojvodinom i Borcem i karijeru nastavljam u Novom Sadu. Želim da se nametnem šefu stručnog štaba i da izborim mjesto u startnih 11. Nadam se da će Vojvodina biti samo odskočna daska u mojoj karijeri i smatram da ću tamo moći još više da napredujem", istakao je najbolji strijelac Borca u prvom dijelu sezone (sedam golova).

Radmilo Šipovac, direktor Borca, zadovoljan je urađenim poslom sa novosadskim klubom i raduje se budućoj saradnji.

"Ovo je prvi korak u partnerskim odnosima Vojvodine i Borca. Zadovoljni smo što je Bilbija prešao u njihove redove i nadamo se da ćemo moći da ponudimo još jednog talentovanog fudbalera kao što je on", rekao je prvi operativac Borca i dodao:

"Smatram da smo u ovom prelaznom roku napravili dobar posao i možemo da budemo zadovoljni. Za nas je zimski prelazni rok završen. Formirali smo kvalitetan tim sa kojim ćemo ići u ostvarenje naših ambicija, a to je izlazak na evropsku scenu."

Pored Trivunovića, novi članovi Borca postali su Miroslav Stojanović, Bojan Čukić i Sreten Stanić, koji će pokušati da nadomjeste odlazak Stojana Vranješa u rumunski Panduri. Stojanović je u Banjaluku, kao pozajmljen igrač na period od šest mjeseci, došao iz Vojvodine, Čukić je crveno-plavim dresom zamijenio dres Habitfarm Javora, ali je i on došao samo na polugodišnju pozajmicu. Prošao je omladinsku školu Partizana, a pored Javora, nastupao je još i za Teleoptik, Kolubaru, Metalac i Gaz Metan. Ugovor na šest mjeseci, uz opciju produženja saradnje na još godinu dana, potpisao je 25-godišnji Stanić, koji je u redove Borca došao iz Čukaričkog, a u karijeri je nastupao još za Rad, Politehniku, Dinamo Bukurešt i Banat.

U ovom zimskom prelaznom roku Borac su već pojačali Ljubiša Vukelja, Dragomir Vukobratović, Mladen Bojić i Bojan Puzigaća.

Markić u Širokom Brijegu

Marko Sušac ostaje član Borca nakon što je sa čelnim ljudima banjalučkog premijerligaša uspio da dogovori nastavak saradnje. Za razliku od golmana, mladi Toni Markić nije pronašao zajednički jezik sa Upravom kluba i karijeru će da nastavi u redovima jesenjeg šampiona Širokog Brijega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije