Fudbal

U Modriči održani humanitarna aukcija i fudbalski meč

U Modriči održani humanitarna aukcija i fudbalski meč
U Modriči održani humanitarna aukcija i fudbalski meč

Na aukciji dresova poznatih fudbalera iz Srbije, Crne Gore i BiH, koju je u utorak veče u Modriči organizovala Fondacija "Petar Jelić", prikupljeno je 5.615 KM, koje će biti donirane za pomoć ugroženim u poplavama u RS, a potom je odigran i fudbalski meč pa je od prodaje ulaznica sakupljeno još 2.000 KM.

Petar Jelić, osnivač Fondacije i sin pokojnog predsjednika RS Milana Jelića, rekao je da je zadovoljan odzivom poznatih aktuelnih i bivših fudbalera.

Na aukciji je bilo 16 dresova, a njih su, između ostalih, dali Vlada Avramov, Miralem Sulejmani, Zdravko Kuzmanović, Filip Kasalica i Petar Jelić.

Nakon aukcije na stadionu FK Modriča Maksima je odigrana utakmica, kojoj su se odazvali i Ognjen Koroman, Aleksandar Kolarov, Nemanja Supić, Filip Kasalica, Razah Mečković, Amir Dugutović, Dževad Šeferbegović, Mersad Kovačević, Ešef Jarčević, Denis Karić, Nermin Šabić, Vidan Bratić, Radosav Bartak, Dejan Plisnić...

Humanitarnoj akciji su se odazvali i Ivica Cvitkušić, Bakir Beširović, Drago Svitlica, Vladimir Bulatović, Vlado Koprivica, Žare Božović, Branislav Nikić, Dario Damjanović, Mikaš Gala, Dario Purić, Bojan Šaranov, Bojan Tripić, Aleksandar Kostadinović, Goran Lukić, Aleksandar Milaković, Miloš Živanović i Andrija Kuzmanović.

Utakmici su prisustvovali ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Radislav Jovičić, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić i predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske. Tešanovićeva je rekla da su sportisti u ovim najtežim trenucima pokazali humanost, spasavajući ljude i imovinu, kao i solidarnost, organizujući humanitarne utakmice i prikupljajući sredstva za najugroženije.

"Svoju humanost oni dokazuju i nakon poplava humanitarnim utakmicama, kojima pokušavaju da pomognu ljudima iz poplavljenih područja, prikupljajući novčana sredstva, ali i pružajući moralnu podršku stradalima", rekla je Tešanovićeva i dodala da Modriča odiše toplinom i ljubavlju sportista prema ljudima. Ekipe su sa klupe predvodili poznati treneri Nikola Nikić i Ivica Osim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije