Fudbal

U Modriči počeo memorijalni turnir "Dr Milan Jelić"

U Modriči počeo memorijalni turnir "Dr Milan Jelić"
U Modriči počeo memorijalni turnir "Dr Milan Jelić"

MODRIČA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvorila je danas u Modriči Međunarodni memorijalni fudbalski turnir "Dr Milan Jelić", koji se održava petu godinu kao znak sjećanja na bivšeg predsjednika Republike Srpske i sportskog radnika.

 Ovaj turnir organizuje Fudbalski klub "Modriča maksima", a održava se na stadionu koji nosi ime Milana Jelića, koji je bio i predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH.

Na turniru će nastupiti mlađe selekcije fudbalskih klubova "OFK Beograd" i "Crvena zvezda" iz Beograda, "Osijek" iz Osijeka, "Borac" iz Banjaluke, "Sloga" iz Doboja, "Borac" iz Šamca, "Crvena zvijezda" iz Gradačca, te domaćin "Modriča-maksima".

Tešanovićeva je zahvalila rukovodstvima i igračima klubova iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske koji i ove godine fudbalskim turnirom odaju počast Milanu Jeliću, prerano preminulom sportskom radniku.

Fudbalski trener Nikola Nikić, jedan od inicijatora organizacije memorijalnog turnira, rekao je da će pobjedniku turnira i najboljim pojedincima biti uručeni pehari, a svim učesnicima zahvalnice.

Milan Jelić rođen je 26. marta 1956. godine u Koprivni, a preminuo je 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara, koji ga je zadesio u toku rekreacije na Gradskom fudbalskom stadionu u Modriči.

Od oktobra 2006. godine do smrti obavljao je funkciju predsjednika Republike Srpske, a bio je i generalni direktor preduzeća "8. septembar" u Modriči, kao i generalni direktor Rafinerije ulja Modriča.

Kao priznati sportski radnik u BiH i inostranstvu, postigao je velike rezultate, prije svega, na promociji sporta i sportske kulture u BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije