Fudbal

U Nionu izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona: Čelsi na Junajted

U Nionu izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona: Čelsi na Junajted
U Nionu izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona: Čelsi na Junajted

U švajcarskom Nionu izvučeni su četvrtfinalni parovi fudbalske Lige šampiona, a potom su kuglice odlučile i ko će s kim igrati u polufinalu.

Najzanimljiviji susret svakako je onaj u kojem će se sastati dva engleska kluba, Čelsi i Mančester junajted. Londonski "plavci" i mančesterski "crveni đavoli" u Moskvi su 2008. godine bili akteri finala Lige šampiona, kada je Junajted postao prvak Evrope tek pošto je Džon Teri promašio penal za titulu. Dva tima su nedavno odigrala derbi na "Stemford Bridžu", koji je Čelsi dobio rezultatom 2:1, a Aleks Ferguson zbog kritika na račun sudije kažnjen sa pet utakmica suspenzije.

Voljom žrijeba, Inter će ponovo igrati protiv Nijemaca. Prvak Evrope je uz  dosta sreće izbacio Bajern u osmini finala, a u četvrtfinalu će mu protivnik biti Šalke. "Neroazuri" će tako imati priliku da se osvete timu iz Gelzenkirhena za poraz u finalu Kupa UEFA 1997. godine, kada je Šalke na stadionu "Đuzepe Meaca" bolje izvodio penale. Šalkeu, koji je u srijedu smijenio trenera Feliksa Magata (vratio se u Volfsburg) i angažovao Ralfa Rangnika, dvomeč sa Interom biće tek drugo četvrtfinale Lige šampiona u istoriji - u sezoni 2007/08. izgubio je od Barselone dva puta po 1:0. Pobjednik duela Inter - Šalke, sastaće se sa boljim iz dvomeča Čelsi - Mančester junajted.

Žoze Murinjo izbjegao je Barselonu, ali i svoje bivše klubove - Inter i Čelsi.

Real Madrid će se u četvrtfinalu sastati sa Totenhemom, a drugi španski velikan, Barselona, će snage da odmjeri sa Šahtjorom. Barselona i Šahtjor dobro se poznaju, jer su prije dvije sezone odmjerili snage u grupnoj fazi takmičenja. "Barsa" je golovima Mesija u finišu preokrenula rezultat kada se igralo u Donjecku (2:1), da bi se Šahtjor u rezultatski nevažnoj utakmici revanširao na "Kamp Nou" (3:2). Avgusta 2009. sastali su se i u finalu Superkupa Evrope, a tada su Katalonci slavili pogotkom Pedra u 115. minutu.

U slučaju da Madriđani i Katalonci izbace engleskog, odnosno ukrajinskog predstavnika, u polufinalu ćemo gledati "El klasiko".

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 5. i 6. aprila, a revanši su na programu 12. i 13. aprila. Polufinala će biti odigrana 26. i 27. aprila, odnosno 3. i 4. maja, a finale 28. maja na "Vembliju".

Četvrtfinale

Real Madrid - Totenhem

Čelsi - Mančester junajted

Inter - Šalke

Barselona - Šahtjor

Polufinale

Inter/Šalke - Čelsi/Mančester

Real/Totenhem - Barselona/Šahtjor

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije