Fudbal

U Sarajevu se žale na uslove u Bijeljini

U Sarajevu se žale  na uslove u Bijeljini
U Sarajevu se žale na uslove u Bijeljini

Fudbaleri Sarajeva remizirali su na gostovanju u Bijeljini protiv Mladosti (1:1) u 4. kolu BH Telecom Premijer lige BiH. U taboru tima sa "Koševa" mišljenja su da je za njih sve moglo završiti i puno bolje da su uslovi na stadionu bili bolji.

"Organizacija utakamice je bila jako loša. Travnjak stadiona nije bio ošišan, te je bio u lošem stanju za igru. To je neshvatljivo jer znamo da je N/FS BiH kroz projekat unapređenja infrastrukture premijerligaškim klubovima omogućio popravku travnjaka. Takođe, utakmica se igrala sa svega nekoliko lopti, a za razliku od svlačionice domaćina, u onoj namijenjenoj našim igračima nije bilo tople vode", tvrdi Dino Selimović, direktor Sarajeva.

Ipak, ono što puno više treba da brine "bordo tim" pred revanš utakmicu plej-ofa Lige Evrope u četvrtak u Menhengladbahu protiv Borusije, jeste loša realizacija u nedjelju u Bijeljini. Mladost je povela u 22. minuti golom Dragiše Komarčevića iz penala, a dvije minute kasnije Miloš Stojčev je pogodio za konačnih 1:1. Imali su izabranici trenera Dženana Uščuplića u dubokoj sudijskoj nadoknadi priliku za pobjedu, ali je udarac Nemanje Bilbije s bijele tačke odbranio golman Saša Mišić.

"Nažalost, nismo uspjeli iskoristiti brojne svoje šanse koje smo stvorili tokom utakmice. Sve smo trebali i morali riješiti puno prije dosuđenog penala, koji nažalost takođe nismo realizovali na željeni način, ali to je fudbal i te stvari se dešavaju. Jednostavno ovoga puta nismo nagrađeni za dobru igru", rekao je Dženan Uščuplić i dodao:

"Nemamo vremena da očajavamo za propuštenim u Bijeljini. Moglo je bolje, ali nećemo misliti o tome, već se okrenuti četvrtku, kada igramo važan susret sa Borusijom. Moramo se pokušati dobro odmoriti, a potom da uživamo."

Šef stručnog štaba Mladosti Dušan Jevrić zadovoljan je osvojenim bodom protiv jedinog preostalog bh. predstavnika u Evropi.

"Ovo je veliki rezultat i uspjeh za nas. Pokazali smo srce i želju, na čemu čestitam svojim igračima. Nakon poraza u prošlom kolu kod kuće, ovo je i te kako važan bod bio sa psihološke strane", rekao je trener tima iz Velike Obarske.

U drugoj nedjeljnoj utakmici Drina je u Zvorniku pobijedila Radnik s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Edin Rustemović u 31. minuti.

Rezultati: Mladost - Sarajevo 1:1, Drina Z. - Radnik 1:0. U 5. kolu sutra se sastaju: Travnik - Mladost, Čelik - Velež, Olimpic - Borac, Široki Brijeg - Zvijezda, Slavija - Sloboda, Zrinjski - Vitez, Radnik - Željezničar. Meč Sarajevo - Drina igraće se vjerovatno 24. septembra.

 

BH Telecom Premijer liga BiH

1. Zrinjski              4        3        1        0        6:1     10

2. Široki Brijeg       4        3        1        0        6:2     10

3. Sarajevo             4        2        2        0        8:3     8

4. Velež                 4        2        2        0        4:2     8

5. Olimpic              4        2        1        1        4:5     7

6. Slavija                4        1        3        0        6:1     6

7. Sloboda             4        2        0        2        4:2     6

8. Drina                 4        2        0        2        4:3     6

9. Borac                4        2        0        2        4:6     6

10. Željezničar       4        1        2        1        5:4     5

11. Mladost          4        1        2        1        3:3     5

12. Zvijezda          4        0        3        1        3:6     3

13. Čelik                4        0        2        2        1:3     2

14. Travnik            4        0        1        3        2:7     1

15. Radnik             4        0        1        3        0:5     1

16. Vitez                4        0        1        3        1:8     1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije