Fudbal

U timu četiri novajlije

U timu  četiri  novajlije
U timu četiri novajlije

Goran Zakarić iz Širokog Brijega, Gojko Cimirot iz Sarajeva, Sanjin Prcić, član francuskog Rena, te golman Zrinjskog Ratko Dujković novajlije su na spisku Safeta Sušića, selektora najbolje fudbalske reprezentacije BiH.

Za prve utakmice trećeg mandata na klupi "zmajeva" u pohodu na plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. popularni Pape je u petak odlučio pozvati ukupno 23 igrača. Na okupljanju za kvalifikacijski meč u Zenici sa Kiprom, odnosno prijateljski sa Lihtenštajnom u Tuzli, neće biti bivšeg kapitena Emira Spahića, rekordera po broju nastupa u bh. dresu, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića, koji su se oprostili od reprezentativne karijere. Od članova nacionalnog tima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu na spisku više nema golmana banjalučkog Borca Asmira Avdukića.

"Treba postepeno da podmlađujemo reprezentaciju, a prioritet su igrači koji su igrali za mladu selekciju. Bio sam u dilemi između Ratka Dujkovića iz Zrinjskog i Dejana Bandovića iz Sarajeva, kojeg sam gledao u četvrtak na 'Koševu'. Međutim, treba imati i sreće kad selektor gleda utakmicu", rekao je Sušić, aludirajući prije svega na neshvatljivo lošu Bandovićevu reakciju kod drugog gola Borusije iz Menhengladbaha.

Okupljanje ekipe zakazano je za 1. septembar u Trening centru N/FS BiH u Zenici. Spisak: Golmani: Asmir Begović (Stouk), Jasmin Fejzić (Alen), Ratko Dujković (Zrinjski); Defanzivci: Sead Kolašinac (Šalke), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Toni Šunjić (Kuban Krasnodar), Mensur Mujdža (Frajburg), Avdija Vršajević (Hajduk), Sejad Salihović (Hofenhajm), Ognjen Vranješ (Elazıgspor); Vezni red: Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Verder), Haris Medunjanin (Deportivo), Tino Sven Sušić (Hajduk), Goran Zakarić (Široki Brijeg), Gojko Cimirot (Sarajevo), Sanjin Prcić (Ren), Senad Lulić (Lacio), Anel Hadžić (Šturm), Muhamed Bešić (Everton); Napad: Edin Džeko (Mančester S.), Vedad Ibišević (Štutgart), Edin Višća (Istanbul).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije