Fudbal

UEFA kaznila Liverpul i Mančester Junajted sa po 40.000 evra

UEFA kaznila Liverpul i Mančester Junajted sa po 40.000 evra
UEFA kaznila Liverpul i Mančester Junajted sa po 40.000 evra

Evropska fudbalska federacija (UEFA) novčano je kaznila engleske klubove Liverpul i Mančester Junajted zbog uvredljivog skandiranja njihovih navijača u međusobnim duelima u Ligi Evrope,

Oba kluba su zbog nedozvoljenog skandiranja kažnjena sa po 40.000 evra, s tim da će 20.000 morati platiti odmah, dok je druga polovina iznosa uslovna kazna na period od dvije godine. Dakle, ako njihovi navijači ponove slične prestupe moraće platiti još 20.000 eura.

Uz to i Liverpul i Mančester Junajted su dodatno kažnjeni zbog drugih incidenata, kao što su ubacivanje predmeta u teren, blokirano stepenište... Liverpul je kažnjen sa dodatnih 17.000 evra, a uz to im je naloženo da u roku od 30 stupe u kontakt sa Mančester Junajtedom  i saniraju štetu koju su izazvali njihovi navijači. Klub sa „Old Traforda“ moraće uplatiti dodatnih 18.000 evra.

U susretima osmine finala Liverpul je bio uspješniji slaviši sa ukupnih 3:1 (2:0 i 1:1).

Liverpul se suočava i sa još jednom kaznom zbog tuče njegovih navijača sa pristalicama Sevilje pred početak finala Lige Evrope u Baselu. Španski tim je osvojio pehar pobijedivši sa 3:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije