Fudbal

UEFA napušta FIFA?

UEFA napušta FIFA?
UEFA napušta FIFA?

BERLIN - Predsjednik Nemačke fudbalske lige Rajnhard Raubal otkrio je danas da Evropska fudbalska unija (UEFA) razmišlja da napusti redove Međunarodne fudbalske federacija (FIFA) ukoliko ne bude objavljen izvještaj o korupciji prilikom izbora za domaćina Mundijala 2018. i 2022.

Raubal je za njemački Kiker rekao da su 54 članice UEFA spremne da napuste FIFA, ako ne bude objavljen izvještaj o korupciji prilikom izbora zemalja domaćina Mundijala, koji je sačinio američki istražitetlj Majkl Garsija.

Predsjednik istražnog odbora Etičke komisije FIFA Garsija napisao je izveštaj o kirpuciji na 430 stranica, ali je bio nezadovoljan činjenicom da je FIFA "pogrešno protumačiloa činjenice iz izvještaja" i na osnovu toga oslobodila optužbi za korupciju Rusiju i Katar, domaćine Mundijala 2018. i 2022.

"Ne samo da izvještaj etičke komisije treva da bude objavljenm, već i čitav izvještaj Garsije, kako bismo znali sve činjenice", rekao je Raubal.

On je dodao da će u slučcaju da se ne okonča trenutna kriza, morati da se postavi pitanje da "li smo i dalje u dobrim rukama FIFA, a jedna od opcija je napuštanje te organizacije", rekao je Raubal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije