Fudbal

UEFA odlaže kaznu za PSŽ

UEFA odlaže kaznu za PSŽ
Foto: Ilustracija | UEFA odlaže kaznu za PSŽ

Pari Sen Žermen će još neko vrijeme sačekati na kaznu UEFA zbog ispada njegovih navijača 3. oktobra kada je PSŽ igrao protiv Crvene zvezde.

UEFA odlaže odlučivanje o kazni i Parižani će svakako dočekati Liverpul na punom Parku prinčeva.

Evropska kuća fudbala je zbog incidenata s početka prošlog meseca, 18. oktobra kaznila PSŽ sa 20.000 evra, ali nije zaboravila da je barem oko 250 huligana van stadiona ušlo u sukob sa policijom, koristilo pirotehniku i učestvovalo u masovnoj tuči.

Isprva je 22. novembar bio dan odlučivanja o kazni, što je šest dana prije utakmice PSŽ i Liverpula u Francuskoj. S obzirom na to da se odluka ne bi primjenila odmah na meč sa Liverpulom, odlučivaće se tek kasnije.

Taj meč u Parizu mogao bi da bude i odlučujući za plasman u grupi C u kojoj su još Crvena zvezda i Napoli. Liverpul i Napoli imaju po šest bodova, PSŽ pet, a Zvezda poslije spektakularne pobjede nad "redsima" ima četiri boda.

Da podsjetimo, na meču u Parizu nije bilo dozvoljeno prisustvo navijača sa obilježjima srpskog šampiona zbog kazne od dvije utakmice koja je tada bila na snazi.

Crveno-bijeli su tamo ubedljivo poraženi sa 6:1, a protiv Parižana ih očekuje još jedan meč u decembru kod kuće na stadionu "Rajko Mitić".

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije