Fudbal

UEFA odlučila: Srbiji pobjeda sa 3:0 uz oduzimanje tri boda

UEFA odlučila: Srbiji pobjeda sa 3:0 uz oduzimanje tri boda
UEFA odlučila: Srbiji pobjeda sa 3:0 uz oduzimanje tri boda

UEFA je odlučila da poslije prekida kvalifikacione utakmice za plasman na EURO2016 između Srbije i Albanije kaznila srpsku reprezentaciju oduzimanjem tri boda, iako je meč registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da su kazne UEFA sledeće:

1. Utakmica Srbija - Albanija je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

2. Fudbalskom savezu Srbije, odnosno "A" reprezentaciji Srbije, oduzimaju se tri boda u kvalifikacionom takmičenju za 15. Prvenstvo Evrope koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.

3. Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dvije naredne utakmice kao domaćin u Grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. bez prisustva publike.

4. Fudbalski savez Srbije se kažnjava sa 100.000 evra.

5. Fudbalski savez Albanije se kažnjava sa 100.000 evra.

"Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa ćemo tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obe strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Poslije podnošenja najave žalbe, obje strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA", saopštio je FSS aprenosi Blic.

Povodom odluke UEFA, u petak u 13 časova će biti održana vanredna sjednica Odbora za hitna pitanja FSS-a, poslije kog će se u saopštenju za javnost iznjeti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije