Fudbal

UEFA sumnja u namještane utakmice Skenderbeg Dinamo

UEFA sumnja u namještane utakmice Skenderbeg Dinamo
UEFA sumnja u namještane utakmice Skenderbeg Dinamo

UEFA je pokrenula istragu zbog druge utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama iz Zagreba i Skenderbega, prenosi španski "El Pais".

Prema navodima spomenutog lista Evropska fudbalska asocijacija istražuje navode da je meč namješten.

Iako trijumf i prolaz Dinama nije dolazio u pitanje, "Federbet" – savez najuticajnijih evropskih kladionica, primijetio je neuobičajeno veliki broj uplata da će Albanci primiti i četvrti gol, nakon što je Dinamo sa igračem manje na "Maksimiru" poveo rezultatom 3:1.

Kvota da će prvak Albanije primiti gol dva minuta prije pogotka Sudanija iznosio je mizernih 1,2 – "Federbet" smatra da bi u takvim slučajevima koeficijent trebalo da iznosi oko 2,5.

To se i desilo kada je Sudani u 80. minutu postavio konačnih 4:1. Procjenjuje se da su uplatom da će napadač Dinama postići gol, kladioničari zaradili između pet i deset miliona evra.

Ovo nije prvi slučaj da je Skenderbg sumnjiv. U revanšu drugog kola kvalifikacija za LŠ protiv Krusejdersa iz Sjeverne Irske, Albanci su u 70. minutu vodili sa 2:1.

Kvota da će do kraja utakmice primiti gol iznosio je niskih 1.9, umjesto 5. Krusejdersi su u nadoknadi preokrenuli rezultat na 3:2, što je kladioničarima donelo profit između jednog i tri miliona evra.

Skenderbeg će se tako vrlo vjerovatno naći na optuženičkoj klupi UEFA, koja je službeno saopštila da do daljneg neće komentarisati tok istrage.

"Federbet" je organizacija koja radi za špansku ligu i UEFA, kojoj daje upozorenja oko neobičnih promjena kvota. Zahvaljujući njima, više desetina osoba u Italiji je ovog uhapšeno zbog namještanja utakmica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije