Fudbal

UO FK Sarajevo prihvatio ostavku trenera: Janjoš ide na tribine

UO FK Sarajevo prihvatio ostavku trenera: Janjoš ide na tribine
Foto: Ilustracija | UO FK Sarajevo prihvatio ostavku trenera: Janjoš ide na tribine

Ne izlazim iz Sarajeva, samo svoje mjesto sa trenerske klupe prebacujem na tribinu da bodrim klub, rekao je danas Mehmed Janjoš, nakon što je Upravni odbor "bordo kluba" na vanrednoj sjednici razmatrao i prihvatio njegovu ostavku.

U svom trećem mandatu na klupi tima sa "Koševa" proveo je skoro godinu dana i u tom periodu u 36 utakmica ostvario 19 pobjeda, devet remija i osam poraza. Svoj mandat upravi je stavio na raspolaganje još u nedjelju naveče nakon domaćeg poraza od Zrinjskog (1:2) u 1. kolu BH Telecom Premijer lige i obrazložio je moralnim razlozima.

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo opet raditi u najdražem klubu. Hvala na podršci, našoj 'bordo porodici'. Zahvalnost dugujem igračima, stručnom štabu, rukovodstvu kluba, uposlenicima i svima koji su vjerovali u mene. Naravno, zahvalan sam i navijačima, a klubu želim trofej", rekao je Janjoš i dodao:

"Ne izlazim iz Sarajeva, samo svoje mjesto sa trenerske klupe prebacujem blizu semafora, na istočnoj tribini i bodrim i navijam za svoje Sarajevo".

Ekipu će u prelaznom periodu voditi Janjoševi pomoćnici Senad Repuh i Zijad Švrakić, a među kandidatima za novog šefa spominju se Husref Musemić, Slobodan Starčević, Nedim Jusufbegović, Sanjin Alagić...

"Nakon posljednja dva rezultatska neuspjeha Janjoš je podnio ostavku. Obavili smo konstruktivan razgovor s Janjošem, koji se ponio izuzetno korektno. Njegov stručni štab je selektirao ekipu u protekla dva prelazna roka, odradili su dva ciklusa priprema i imali potrebne uslove da ostvare zacrtane sportske ciljeve. U narednom periodu klub će obaviti razgovore s potencijalnim kandidatima za upražnjeno mjesto šefa struke i želimo oformiti kvalitetan stručni štab, na čelu s trenerom, koji će dijeliti klupske ambicije i ciljeve", rekao je Valentin Ilievski, predsjednik Skupštine kluba.

A s promjenama na klupi prvi su, još i prije prve zvanične utakmice o novoj sezoni, krenuli u FK Željezničar. Nakon što je u nedjelju naslijedio Slavka Petrovića, novi trener "plavih" Admir Adžem napravio je juče i prve izmjene u stručnom štabu. Asmir Džafić imenovan je za prvog pomoćnika. Posljednji trenerski angažman imao je u redovima Veleža. Ranije je vodio niželigaša Neretvanac iz Opuzena. Njegov prethodnik u stručnom štabu "Želje" Adin Mulaosmanović ostaje na "Grbavici", ali će biti prekomandovan na trenersku poziciju juniora ili kadeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije