Fudbal

Ubjedljiva pobjeda Engleske u Podgorici

Ubjedljiva pobjeda Engleske u Podgorici
Foto: Tanjug/AP | Ubjedljiva pobjeda Engleske u Podgorici

Fudbalska reprezentacija Engleske pobijedila je večeras selekciju Crne Gore u Podgorici 5:1, u meču drugog kola kvalifikacija za EP 2020. godine.

Englezi su večeras pružili sjajnu partiju, cijelo vrijeme dominirali i na kraju stigli do ubjedljive pobjede.

Već od samog starta selekcija "gordog albiona" je počela da pritiska protivnika, držala konstantno loptu na polovini Crne Gore. Ipak, Crna Gora je prva stigla do gola i to iz prvog napada. Sjajan solo prodor Vešovića po lijevoj strani nakon kojeg je matirao Pikforda udarcem u dalji ugao. Igrao se 17. minut.

Englezi do izjednačenja stižu u 30. minutu. Defanzivac Kin odlično je skočio nakon ubacivanja sa desne strane iz slobodnog udarca i glavom donio izjednačenje "gordom albionu".

Nastavila je Engleska da dominira i u 39. minutu povela golom Barklija, koji je skrenuo loptu u mrežu nakon šuta Hadson-Odoia.

U nastavku utakmice još tri gola za Engleze. Najprije je ponovo Barkli povisio na 3:1, da bi četvrti gol Englezi postigli u 71. minutu, zahvaljujući golu Harija Kejna. Konačan rezultat postavio je Sterling u 80. minutu. Napadač Mančester sitija se sjajno ubacio iza odbrane Crne Gore i rutinski poslao loptu iza leđa Petkovića.

Nakon dva odograna kola, Engleska ima šest bodova, dok je Crna Gora ostala na jednom bodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije