Fudbal

Uči italijanski i analizira Seriju A

Uči italijanski i analizira Seriju A
Uči italijanski i analizira Seriju A

Srpski fudbalski internacionalac Nemanja Vidić iskoristio je pauzu u prvenstvu za intenzivno učenje italijanskog jezika, proučavanje napadača Serije A i sudijskog kriterijuma u elitnom italijanskom šampionatu.

Strahovanja srpskog defanzivca da bi jezik mogao da bude glavna prepreka u njegovoj integraciji u tim Intera su se u potpunosti obistinila.

Jezička barijera je postala još veća prepreka dolaskom Garija Medela. Vidić i Čileanac mogu da komuniciraju međusobno na engleskom, ali nijedan od njih ne može da razgovara sa kolegama iz defanzivne linije Andreom Ranokiom i Huanom Žesusom, koji ne govore engleski. Upravo zbog toga Vidić i Medel dobar dio dana troše na učenje italijanskog jezika. Nemanja ima čak namjeru da uzme i dodatne privatne časove. Istovremeno, Vidić provodi sate gledajući i analizirajući snimke utakmica Serije A s posebnom pažnjom na napadače koji će se naći na Interovom putu u prvenstvu, počev od Napolijevog golgetera Iguaina.

I pored grešaka na prethodnim utakmicama, Vidić je s nekoliko gestova pokazao da se radi o velikom igraču i čovjeku, piše "La Gazzeta dello Sport", a kada je odbio da uzme kapitensku traku rekavši da kapiten treba da bude igrač s najdužim stažom u Interu, stekao je veliku naklonost kako igrača i stručnog štaba, tako i navijača.

"Gazzeta" prenosi da Vidić analizira navike sudija u ligi pošto je već skrivio i dva penala u prvenstvu. Izvori italijanskog dnevnika tvrde da je Vidić vrlo kritičan prema sebi i da uviđa odmah svoje greške. U Italiju nije došao da bi proveo lijepo pozne igračke dane, već da bi i dalje bio dio pobjedničkog projekta, tvrdi "Gazzeta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije