Fudbal

Umor Tuzlaka saveznik Radnika

Umor Tuzlaka saveznik Radnika
Umor Tuzlaka saveznik Radnika

Umor igrača Slobode biće jedan od saveznika ekipi Radnika u dvomeču finala Kupa BiH.

Tuzlaci su zbog gustog rasporeda i teških utakmica uputili molbu timu iz Bijeljine da termini budu promijenjeni, ali ona nije urodila plodom, tako da će se prvi meč igrati 11. maja na "Tušnju", a revanš 18. u Bijeljini. Stanko Ostojić, kapiten Radnika, uvjeren je da mogu do dobrog rezultata već u Tuzli.

"Ostao nam je još jedan korak do nevjerovatnog uspjeha i nadam se da velikim zalaganjem, dobrom igrom i dozom sreće možemo ostvariti pobjedu u dvomeču. Sloboda je odlična ekipa, i u Tuzli i na strani igraju odlično. Mnogo su opasniji na 'Tušnju', jer imaju podršku navijača, ali mi ćemo učiniti sve da u revanš uđemo s pozitivnim rezultatom", kazao je Ostojić.

Upravo igranje prvog meča u gostima, odnosno revanša kući, Ostojiću i društvu dodatno je podiglo samopouzdanje, ulilo optimizam i snagu.

"Mislim da nije svejedno i da je bolje za nas što će odluka pasti u Bijeljini. Ulaskom u finale Kupa BiH u potpunosti smo se okrenuli tom takmičenju, kroz koje vidimo realne šanse za izlazak u Evropu", izjavio je Ostojić.

Husref Musemić, trenera Slobode, ima dodatni razlog za zabrinutost i ističe da ova dva tima neće biti u ravnopravnom položaju.

"Oni su u Premijer ligi izgubili sve šanse za Evropu, ostao im je samo Kup i imaće vremena da se pripreme i odmore. Nas od srijede ponovo čeka paklen raspored, igramo svaka tri dana i mislim da to nije u skladu s fer plejom. Zato smo željeli da utakmicu finala Kupa pomjerimo za 20. maj, ali su iz Radnika to odbili rekavši kako su njihovi igrači tada već na odmoru. Oni tako računaju na naš umor, ali ko zna zašto je to dobro", rekao je Musemić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije