Fudbal

Upitan početak Serije B, tri kluba bankrotirala

Upitan početak Serije B, tri kluba bankrotirala
Foto: Ilustracija | Upitan početak Serije B, tri kluba bankrotirala

Iako su italijanski fudbalski prvoligaši ovog ljeta na pojačanja potrošili više od milijarde evra, u Seriji B vlada haos. Nakon što su tri kluba bankrotirala upitno je hoće li prvenstvo startati ovoga vikenda.

U posljednjih mjesec dana bankrotirali su Bari, Avelino i Ćezena i umjesto 22 kluba Serija B sada ima 19 klubova.

Rukovodstvo Serije B je najavilo da će se takmičenje nastaviti s 19 klubova, međutim tome se protivi Ialijanski fudbalski savez, ali i klubovi koji su prošle sezone ispali u treću ligu. Haotičnu situaciju upotpunilo je i Udruženje fudbalera (AIC) koje je zatražilo odgodu prva dva kola ili će ovoga vikenda fudbaleri započeti štrajk.

"Protivimo se odluci da se ove sezone druga liga igra s 19 klubova. Stvorićemo presedan nakon kojeg više nema povratka. Prijedlog rukovodstva lige je smiješan", rekao je predsjednik AIC-a Damiano Tomasi, bivši italijanski reprezentativac i veznjak Rome.

Prvenstvo bi trebalo da počne u petak, međutim Tomasi je najavio štrajk ako se ne odgodi početak prvenstva.

"Odluka o smanjenu broja klubova je daleko izvan granica mandata sekretara za takmičenje. Situacija se zakomplikovala i moramo je riješiti prije početka prvenstva", dodao je Tomasi.

Bune se i klubovi koji su prošle sezone ispali iz Serije B (Novara, Pro Verćeli, Ternana) te Sijena koja je zapela u dodatnim kvalifikacijama, smatrajući kako bi neko od njih trebalo da igra u drugoj ligi.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije