Fudbal

Uščuplić: Realno bi bilo da je ostalo 2:2

Uščuplić: Realno bi bilo da je ostalo 2:2
Uščuplić: Realno bi bilo da je ostalo 2:2

SARAJEVO - Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Dženan Uščuplić uprkos porazu zadovoljan je igrom svoje ekipe u prvoj utakmici play offa Lige Evrope protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Sarajevo je poraženo rezultatom 2:3, a Uščuplić je nakon utakmice izjavio da bi, po njegovom mišljenju, najrealniji ishod meča bio neriješen rezultat s obzirom na prikazanu igru obje ekipe.

"Odigrali smo izuzetno kvalitetnu utakmicu protiv puno jačeg protivnika, koji ovakve utakmice igra svake sedmice. Dobro smo im parirali. Mislim da bi realno bilo da je rezultat ostao 2:2, s obzirom na to da smo drugi gol primili izuzetno naivno", kazao je Uščuplić.

Naglasio je da je primljeni pogodak u finišu poluvremena psihološki negativno uticao na igrače, jer su do tog trenutka, kako kaže, držali visok nivo igre i dominirali terenom.

"Kada primite takav gol normalno je da ekipa malo 'potone'. Uspjeli smo se vratiti golom Duljevića, ali na kraju nismo uspjeli da odigramo neriješeno", dodao je.

Uščuplić vjeruje da njegovi izabranici mogu jednako kvalitetno odigrati i u revanšu, te pružiti dostojan otpor njemačkom timu.

Trener Borusije Lusijen Favr zadovoljan je rezultatom, ali je upozorio da njegov tim nije osigurao dalji plasman.

"Sarajevo je odigralo jako dobro tehnički, puno su trčali i pravili su nam probleme. Pobijedili smo 3:2, ali ipak moramo još puno raditi i korigovati neke stvari. Sarajevo je izgubilo i od Haugesunda i od Atromitosa na svom terenu, pa sam svjestan da priča nije gotova", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije