Fudbal

Uščuplić najavio popravni protiv Hercegovaca

Uščuplić najavio popravni protiv Hercegovaca
Uščuplić najavio popravni protiv Hercegovaca

Dženan Uščuplić, trener Sarajeva, nije krio iznenađenje prvim ovosezonskim porazom u BH Telecom Premijer ligi i najavio da će kiks protiv Travnika popraviti već u predstojeća dva derbija protiv Širokog Brijega i Zrinjskog.

Na "Piroti" je Uščuplić prvi put izgubio nakon 23 premijerligaške utakmice. U ukupno dva mandata na klupi Sarajeva sjedio je u 22 susreta, pobijedivši u 16, te u šest odigravši neriješeno. Ipak od prekida uspješnog niza mnogo više ga brine što njegovi fudbaleri i pored blage nadmoći protiv "vezira" nisu uspjeli stvoriti gotovo nijednu ozbiljniju priliku.

"Ovaj poraz je za mene i moj tim veliko iznenađenje, jer smo dominirali i tokom cijele utakmice pokušavali da napravimo šansu. Ipak, na kraju nismo uspjeli da ozbiljnije zaprijetimo golu Travnika", rekao je šef stručnog štaba bh. šampiona i dodao:

"Ne mogu biti nezadovoljan igrom u polju i zalaganjem moje ekipe. Međutim, promašili smo veliki broj poluprilika, nedostajala je završnica, te je na kraju uslijedila kazna za promašaje".

Igrač odluke za minimalnu pobjedu 1:0 bio je napadač iz Obale Slonovače, Žerman Kouadio, koji je u Travnik na početku ove sezone stigao upravo iz Sarajeva kao posuđeni igrač. Šampioni vjeruju da kiks na "Piroti" ipak neće ostaviti trag i da će već u predstojećem derbiju na "Koševu" sa Širokim popraviti utisak.

"Kvalitetni smo i očekujem pobjede protiv Širokog Brijega i Zrinjskog. Padovi su dio sporta i ovo nas neće pokolebati", kazao je Uščuplić.

Očekivano u taboru Travnika su prezadovoljni podvigom. Prva tri boda posvetili su prerano preminulom nekadašnjem saigraču Elvedinu Varupi.

"Znali smo da možemo parirati Sarajevu. Gledali smo ih protiv Drine i izgledali su moćno. Mi smo igrali malo zatvorenije, na kontre i polukontre, i isplatilo se. Odigrali smo odlično", istakao je Almir Memić, trener "vezira".

Veznjak "pokosio" sudiju

Utakmicu je obilježila nesvakidašnja situacija.

Sredinom prvog poluvremena vezni fudbaler domaćih Duško Radosavljević se okliznuo i "pokosio" sudiju Gorana Paradžika. Glavni arbitar je završio na zemlji, povrijedio se, pa je umjesto njega pravdu do kraja dijelio četvrti sudija Ajdin Nuhić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije