Fudbal

Uspješan start Uščuplića

Uspješan start Uščuplića
Uspješan start Uščuplića

U prvoj utakmici nakon što je na mjestu trenera Sarajeva naslijedio Mehu Kodru, Dženan Uščuplić je osvojio sva tri boda, i to jako važna u nastojanju da Sarajevo ostane u trci za šampionski pehar.

"Bila je ovo veoma dobra utakmica koja je mogla završiti i u korist Olimpica. Nedostaje još dosta toga u našoj igri, prije svega kompaktnost u ekipi. Mislim da je glavni razlog lošijih igara u posljednje vrijeme to što pojedini igrači ne mogu adekvatno odgovoriti zadacima. Do utakmice sa Širokim Brijegom, koja je jako važna, pokušaćemo analizirati našu igru i što je moguće više je poboljšati", rekao je Uščuplić.

S druge strane, Mirza Varešanović, trener Olimpica, naglasio je da mu nije jasno zbog čega su sudije poništile gol njegovog tima za izjednačenje.

"Poništen nam je gol, ali ne znam zbog čega. Planirali smo u prvom poluvremenu agresivno krenuti na zadnju liniju Sarajeva, ali nas je njihov rani gol poremetio. U drugom poluvremenu nismo ličili na ekipu. Nama je problem umor, jer igramo i u Kupu i u prvenstvu", kazao je Varešanović.

Dva meča 23. kola BHT Premijer lige BiH koja su odigrana u kasnijim terminima su bili sudari Zrinjskog i Borca (2:0) i Širokog Brijega i Mladosti (2:0). Hercegovački timovi su vodeći na tabeli, bodovno poravnati (49) i u ovom trenutku najozbiljniji kandidati za šampionsku krunu. Borac kasni pet bodova za četvrtoplasiranim Željezničarom, a šansu za izlazak u Evropu će tražiti preko Kupa BiH.

U narednom kolu Borac će na Gradskom stadionu dočekati ekipu Radnika.

"Borac je pod imperativom, nama je pobjeda u tom susretu jedina opcija jer nas nakon tog meča očekuje revanš polufinala Kupa sa Širokim Brijegom i želimo da na 'Pecaru' odemo u pobjedničkom raspoloženju", istakao je Vlado Jagodić, trener Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije