Fudbal

Švajcarska preokretom do pobjede, "orlovi" prolaz traže protiv Brazila

Švajcarska preokretom do pobjede, "orlovi" prolaz traže protiv Brazila
Foto: Tanjug | Uživo: Srbija vodi, Mitrović glavom

Fudbaleri Švajcarske savladali su Srbiju nakon preokreta rezultatom 2:1 u drugom meču grup E na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Orlovi su nakon prvog kola bili prvi na tabeli sa 3 boda, a pratili su ih Švajcarska i Brazil sa po jednim. Kostarika je bila zadnja bez bodova, a ranije izgubila je od Brazila sa 2:0, tako da se zakovala za dno tabele.

Sastav Srbije - Stojković, Milenković, Tošić, Ivanović, Kolarov, Milivojević, Matić, Milinković-Savić, Kostić, Tadić, Mitrović.

Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP

Sastav Švajcarske - Zomer, Lihtštajner, Akanđi, Šer, Rodriges, Džaka, Behrami, Šaćiri, Džemaili, Cuber, Šeferović

.Podršku srpskim igračima sa tribina pruža i proslavljeni srpski glumac Dragan Bjelogrlić, a zanimljivo je i da mnogi navijači "orlova" nose slike ruskog predsjednika Vladimira Putina. 

Tekstualni prenos meča:

1' - Sudija Brih je dao znak da počne meč. 

5' - Odličan centaršut Milivojevića. Mitrović je pokušao glavom, ali je Zomer odbranio.

5' - GOOOOOOOL - Što nije uspio u prethodnom napadu Mitrović je sada uradio. Odličan pogodak glavom. Velike zasluge idu Tadiću koji je sjajno ubacio loptu u kazneni prostor.

9' - Prvi korner za Švajcarsku. Šaćiri je izveo, ali gol Stojkovića nije bio ugrožen.

10' - Rodrigez je prevario Ivanovića i uputio loptu Džemailiju, ali ovaj se nije najbolje snašao.

14' - Ivanović je ubacio loptu sa desne strane, a Mitrović je ponovo pokušao glavom sa 15-ak metara, ali je poslao loptu preko gola.ž

16' - Sada je pokušao Milinković Savić sa ivice kaznenog prostora, ali je bio neprecizan.

17' - Novi pokušaj Mitrovića. Bane Ivanović je ubacio loptu na 15-16 metara od gola Švajcarske, a Mitrović ju je prihvatio na prsa, a potom atraktivno pokušao "makazicama". Međutim, nije bio precizan.

23' - Blagi pritisak Švajcarske. Uputili su tri šuta ali su svi izblokirani.

26' - Drugi korner za Švajcarce. Ponovo je bilo bezopasno za gol "orlova".

30' - Stojković je spasio Srbiju. Spriječio je Džemailija da izjednači iz idlične situacije i poslao loptu u korner.

33' - Džemaili je sada primio loptu u kaznenom prostoru i odlučio se za loše rješenje. Pokušao je da doda Šaćiriju, ali Srbi su uspjeli da se odbrane.

37' - Lopta se nakon ubačaja odbila do Tadića koji je probao sa 20-ak metara, ali je šutirao direktno u golmana Švajcarske.

42' - Nakon što se oslobodila blagog pritiska Srbijas je zaprijetila golu Švajcarske. mitrović je malo promješao igrače Švajcarske. Ali je uputio loš pas ka Matiću.

43' - Prvi korner za Srbiju. Tadić je sjajno ubacio. Tošić je za mkalo uhvatio loptu ali je samo zbunio Matića, koji je loše odreagovao i poslao loptu pored gola.

45 + 1' - Milinković Savić je sjajno spustio loptu za Tadića, a ovaj je uhvatio na polu-volej i raspalio. Za malo je bio neprecizan.

45 + 2' - Brih je označio kraj sadržajnog i uzbudljivog prvog poluvremena. Srbija vodi 1:0, ali Švajcarci su imali nekoliko prilika i u nekoliko naleta zaprijetili Stojkoviću.

Drugo poluvrijeme

Marko Gavranović je ušao u igru u reprezentaciji Švajcarske. Selektor Petković izgleda nije bio zadovoljan Seferovićem pa ga je ostavio u svlačionici.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

52' - Nakon blagog pritiska Srbije Švajcarska je izjednačila golom Džake. Njegov šut je bio neodbranjiv za Stojkovića.

 

58' - Šaćiri je sada zatresao stativu nakon opasnog udarca sa desnog ćoška kaznenog prostora. 

66' - Srbija je sada možda oštećena. Tadić je poslao loptu na Mitrovića, kojeg su dvojica igrača Švajcarske držala, a Brih je sudio faul u napadu. Pogledajte fotografiju i sami odlučite.

69' - Kolarov je sa lijeve strane poslo loptu u peterac po zemlji, a Mitrović je zakasnio. Bila je ovo sjajna prilika za Srbiju.

74' - Gavranović je primio loptu od Šaćirija. Šutirao je pored gola, ali i nije bio bi ofsajd jer je sudija podigao zastavicu.

82' - Nakon nešto mirnije igre Švajcarci su zaprijetili dva puta. Najprije Engolo sa 20-ak metara, ali je Stojković odbranio. Potom preko Zubera koji je na kraju izborio samo korner.

84' - Sada je Gavranović bio u sjajnoj šansi. Vješto je izbjegao ofsajd i šutirao, ali je Stojković odbranio njegov udarac.

90 + 1' - Šaćiri je donio preokret Švajcarskoj a potom sklopio ruke i simulirao orla te tako isprovocirao navijače Srbije.

90+6 - Brih je označio kraj utakmice tek sada iako je bio produžio četiri minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije