Fudbal

VAR na udaru kritika zbog nedosuđenog penala za Srbiju

VAR na udaru kritika zbog nedosuđenog penala za Srbiju
Foto: Tanjug/AP | VAR na udaru kritika zbog nedosuđenog penala za Srbiju

Kritičari VAR sistema dobili su vjetar u leđa kada Srbiji, iz nekog razloga, u petak nije dosuđen penal protiv Švajcarske, iako se činilo da je riječ o očiglednom prekršaju, piše Rojters, prenijela je RTS.

Srbija je poražena u Kalinjingradu 2:1 pošto je Ðerdan Šaćiri u posljednjem minutu postigao pobjedonosni gol, ali je tok meča mogao imati drugačiji ishod da je dosuđen jedanaesterac nad Aleksandrom Mitrovićem.

Sredinom drugog poluvremena, švajcarski odbrambeni igrači Stefan Lihštajner i Fabijan Šar zgrabili su napadača Srbije i oborili ga na zemlju u šesnaestercu.

Njemački sudija Feliks Brih je odmahnuo i na neobjašnjiv način ta odluka je ostala na snazi uprkos tome što je radio VAR sistem, koji je stvoren upravo kako bi se sprečile ovakve kontroverze.

Rojters navodi riječi selektora Srbije Mladena Krstajića, koji poslije meča nije želio da komentariše suđenje, ostavljajući da gledaoci sami donesu zaključak.

Takođe, britanska agencija prenosi i ocjene bivšeg engleskog reprezentativca Rija Ferdinanda, koji je kao komentator BBC-ja, rekao da je riječ o "drumskoj pljački".

Rojters podsjeća i na sličnu situaciju u kojoj se našao engleski napadač Hari Kejn na meču protiv Tunisa, kada ga je odbrambeni igrač oborio na zemlju, ali ni u tom slučaju Engleskoj nije bio dosuđen penal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije