Fudbal

Van Gal dobija posao?

Van Gal dobija posao?
Van Gal dobija posao?

Nekadašnji menadžer Mančester junajteda Luj van Gal nalazi se u poodmaklim pregovorima sa Fudbalskim savezom Holandije kako bi pomogao nacionalnom timu u krizi.

Iskusni trener nije radio otkako je napustio Mančester junajted u maju prošle godine, poslije osvajanja FA kupa, mada je u januaru nagovijestio povratak trenerskom pozivu. Prema informacijama iz Engleske, Van Gal je već pregovarao sa čelnicima svog Saveza i uskoro bi trebalo i zvanično da bude imenovan kao nasljednik Denija Blinda.

Nema sumnje, ako neko može da pomogne Holanđanima onda je to sigurno Van Gal.

Narandžasti su propusutili već Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a poslije sramotnog poraza u Sofiji od Bugarske dospijeli su u poziciju da izvise u kvalifikacijama za Rusiju, pošto su tek četvrti sa šest bodova zaostatka za liderom Francuskom i dva, odnosno tri poena zaostatka za Bugarima i Šveđanima. 

Očajni rezultati koštali su Holanđane pada na rang listi FIFA gdje su trenutno na 32. mestu.

Luj van Gal uspiješno je vodio Holandiju u periodu od 2012-2014 godine, a sa Narandžastima je bio treći na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Kao klupski trener, šezdesetpetogodišnji stručnjak je osvajao titule sa Ajaksom, Barselonom, AZ Alkmarom i Bajernom.

(mozzartsport.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije