Fudbal

Van Gal ima kontrolu

Van Gal ima kontrolu
Van Gal ima kontrolu

Pomoćni trener Mančester junajteda, legendarni Rajan Gigs uporedio je menadžera Luisa van Gala sa ser Aleksom Fergusonom.

"Oni sa sobom nose čudnu auru, a ona dolazi iz uspješnosti njihovih karijera. Oni zahtijevaju od igrača odgovornost i poštovanje, a za kratko vrijeme uvjerio sam se zašto je Van Gal toliko uspješan trener. On želi da sve bude pod kontrolom, od prvog do posljednjeg minuta treninga. Sve što sada radi je preslikano s Mundijala, potpuno je preuzeo kontrolu", rekao je Gigs.

Velšanin je u finišu prošle sezone imao priliku da samostalno vodi tim poslije odlaska Dejvida Mojesa, ali je potom u klub stigao Holanđanin.

"Sve što Van Gal radi je jasno i svi to razumiju odmah. On ima jedinstven način za vođenje tima, ako uradiš nešto loše, on će ti reći da je loše, ako uradiš nešto dobro, reći će ti da je dobro, tako da uvijek znaš na čemu si", istakao je Gigs i dodao da Van Gal želi napadački fudbal:

"On želi da napadamo, da postižemo golove, budemo agresivni i igramo atraktivan fudbal. Daće mladim igračima šansu, ali će oni morati da budu svjesni šta znači biti igrač Mančester junajteda", istakao je Gigs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije