Fudbal

Van Gal na stubu srama

Van Gal na stubu srama
Van Gal na stubu srama

Debakl Mančester junajteda u petom kolu Premijer lige, u kojem je vodio 1:3, a izgubio 3:5, dovela je do prilično brutalnih naslova u engleskoj štampi i to na račun trenera ekipe s "Old Traforda" Luja van Gala.

Van Gal je ovog ljeta preuzeo Junajted, koji se prošle godine nije proslavio pod komandnom palicom Dejvida Mojesa, nasljednika Aleksa Fergusona na toj menadžerskoj poziciji. Ipak, iako je poznatije ime u svijetu fudbala od Mojesa i iako je od Uprave dobio dozvolu da potroši čak 157 miliona funti (oko 199 miliona evra) na pojačanja poput Radamela Falkaa, Anhela di Marije, Luka Šoa, Dejlija Blinda i Markosa Roha, holandski trener doživljava neuspjeh za neuspjehom.

Ovaj posljednji doveo je do toga da se na naslovnoj strani "Sana" pojavi priča koja je naslovljena riječima "Poniženje Junajteda: Potrošio si 157 miliona, a gori si čak i od Mojesa".

Iako engleski tabloidi i te kako umiju da prednjače u senzacionalističkom izvještavanju, ovakav naslov zapravo je i tačan.

Jer, prošle godine je Dejvid Mojes sakupio sedam bodova za prvih pet kola Premijer lige, a Luj van Gal je stigao samo do pet.

Da stvari budu još crnje po ekipu s "teatra snova", od početka Premijer lige - nikada nije imala lošiji start, rekord je dosad držala 2004. godina i samo šest bodova osvojenih u prvih pet prvenstvenih utakmica, 1992. i 2013. osvojeno je pomenutih sedam - a ovih Van Galovih pet novi je neslavni rekord Mančester junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije