Fudbal

Velež na dobrom putu: "Rođeni" se već spremaju za elitu

Velež na dobrom putu: "Rođeni" se već spremaju za elitu
Foto: Ilustracija | Velež na dobrom putu: "Rođeni" se već spremaju za elitu

Fudbaleri Veleža na dobrom su putu da se nakon tri sezone u Prvoj ligi Federacije vrate u elitni rang bh. fudbala.

Velikan iz Mostara je jesenji dio sezone u Prvoj ligi FBiH završio na prvom mjestu sa 39 bodova, sedam više od Olimpika, a prvi dio prvenstva obilježio je Nusmir Fajić. Napadač "rođenih" postigao je čak 18 pogodaka od 43 koliko je Velež postigao u prvom dijelu sezone, što ga je stavilo na prvo mjesto liste strijelaca.

"Na početku sezone zacrtali smo sebi jasan cilj, a to je Premijer liga BiH. Iako smo polusezonu završili bez poraza, ostaje žal za nekim bodovima, ali, sve u svemu, možemo biti zadovoljni na kraju polusezone postignutim rezultatom. Teren je pokazao da smo najbolja ekipa i da smo potpuno zasluženo na prvom mjestu", kaže iskusni napadač za zvanični sajt Prve lige FBiH.

Nekadašnji napadač Krupe naglasio je da je najveći problem u ovom takmičenju infrastruktura, ali se nada da će se vremenom i to poboljšati. Isto vjeruje da Velež može zadržati trenutnu poziciju i osigurati povratak u Premijer ligu.

"Prvi preduslov je da nastavimo raditi i igrati kao u jesenjem dijelu sezone. Klub će vjerovatno pojačati igrački kadar pred početak proljetnog dijela prvenstva, tako da se nadam da ćemo na kraju sezone slaviti promociju u Premijer ligu BiH. Najveći konkurent biće nam Olimpik. Međusobni duel na Otoci u četvrtom kolu proljetnog dijela prvenstva će dati odgovor na mnoga pitanja. Ta utakmica bi mogla biti odlučujuća", istakao je Fajić, koji se nada da bi do kraja sezone mogao dostići brojku od 30 postignutih golova.

Inače, u Veležu su nakon završetka polusezone nastavili s radovima na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima. Od sezone 2019/20. u Premijer ligi BiH će biti pooštreni kriteriji kada je u pitanju infrastruktura, pa su tako krenuli u rekonstrukciju stadiona, kako bi eventualni plasman dočekali sa zadovoljavajućim infrastrukturnim ambijentom. Veležovi navijači će na proljeće sigurno moći uživati u ljepšem ambijentu budući da se vrše radovi na izgradnji čelične konstrukcije na zapadnoj tribini stadiona "Rođeni", te izgradnja WC prostorija po UEFA standardima.

Ono što je zanimljivo jeste da, iako je polusezona završena, fudbaleri su nastavili s treninzima. Ovih dana se na treningu Mostaraca pojavilo i jedno novo ime. Radi se o Alaedinu Varatanoviću, bivšem igraču Bosna Seme i amaterskog švedskog kluba IFK Amal. S ekipom trenira i Danijal Brković, ali on se ne nalazi na probi, nego samo održava formu i trenira s prvotimcima Veleža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije