Fudbal

Remi Srbije i Velsa u Beogradu: Mitrović 'spasio' Orlove

Remi Srbije i Velsa u Beogradu: Mitrović 'spasio' Orlove
Remi Srbije i Velsa u Beogradu: Mitrović 'spasio' Orlove

Fudbaleri Srbije i Velsa remizirali su u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine rezultatom 1:1.

U prvom poluvremenu gledali smo poprilično bezidejnu igru Srbije. Pokušavali su Orlovi da stegnu obruč oko gola gostiju, ali se Vels dobro branio.

Najbolja prilika za Srbiju bila je u 30. minutu kada je Mitrović dočekao ubačaj, ali je promašio cijeli gol.

Pet minuta kasnije, u napadu je bio Vels, a Stojković je napravio nepromišljen potez i napravio faul na ivici kaznenog prostora. Nakon izvedene lopte Milivojević je u petercu za dres vukao jednog gostujućeg igrača, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Siguran sa penala je bio Remzi - poslao je Stojkovića u stranu i loptu lagano šutnuo po sredini gola, te doveo Vels do prednosti.

Nakon primljenog gola igrači Srbije su pokušali da se pridignu i izjednače, ali im to nije polazilo za rukom, jer su Velšani bili čvrsti u odbrani.

Na samom kraju poluvremena, Tadić je imao sjajnu priliku, ali ispred njega je intervenisao Remzi i poslao loptu u korner, koji su Orlovi loše izveli.

Nakon toga sudija je svirao kraj prvog dijela.

Na poluvremenu je Srbija imala nešto bolju statistiku. Imali su veći posjed lopte, više tačnih dodavanja. Orlovi su imali sedam šuteva, ali nijedan nije išao u okvir gola. Sa druge strane Vels je uputio dva udarca, a jedan je završio u golu.

U drugom poluvremenu Srbi su ozbiljnije krenuli ka golu gostujućeg tima, ali nikako nisu uspjeli da probiju bedem ispred gola Velsa. Ipak, prvu pravu priliku imali su gosti u 61. minutu.  Nakon ubačene lopte iz kornera Voks je bio najviši u skoku, ali je šutirao preko gola.

Nastavili su Orlovi da napadaju, ali nisu imali pravih prilika do 74. minuta. Aleksandar Prijović, koji je ušao sa klupe u 67. minutu, je sjajno asistirao Mitroviću, a ovaj je rutinski zabio za izjednačenje.

Pokušavali su Srbi da preokrenu u potpunosti, pa je Mitrović bio u prilici nekoliko minuta kasnije, ali je njegov šut izblokiran, a lopta je otišla u korner.

Bilo je to uglavnom sve što smo vidjeli, jer do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja.

Srbija je zadržala prvo mjesto na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i Irska. Vels je treći sa osam, dok na četvrtom mjestu Austrija ima isto toliko bodova. Gruzija je peta sa tri, a Moldavija posljednja sa dva boda.

Island sruši Hrvate

Reprezentacija Hrvatske je izgubila na gostovanju Islandu sa 1:0. U veoma teškoj utakmici Hrvatska je pala na samom kraju meča.

U devedesetom minutu mrežu je zatresao Magnusen. Nakon kornera on je bio najviši i poslao loptu pod prečku.

I pored ovog poraza Hrvatska je prva sa 13 bodova, ali su Islanđani skupili isto toliko na drugom mjestu. Turska i Ukrajina su na trećem i četvrtom mjestu sa po 11 bodova, a Finska i kosovo su na začelju sa po jednim.

(Foto: Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije