Fudbal

Venger: Gvardiolu će šokirati Premijer liga

Venger: Gvardiolu će šokirati Premijer liga
Venger: Gvardiolu će šokirati Premijer liga

LONDON - Ako pogledate snagu i žilavost Premijer lige, vidite da je teško da imate visok procenat pobjeda. Premijer liga je možda najteža liga da se u njoj bude konzistentan, rekao je Arsen Venger

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da će takmičarska priroda Premijer lige šokirati novog trenera Mančester sitija Pepa Gvardiolu. Posljednjeg dana zimskog prelaznog roka objavljeno je da će nekadašnji trener Barselne preuzeti Siti od Manuela Pelegrinija, poslije tri godine na čelu Bajerna iz Minhena.

Venger smatra da Gvardiolini impresivni uspjesi u Nemačkoj i Španiji ne garantuju da će odmah postići uspeh i u Engleskoj.

"Ako pogledate snagu i žilavost Premijer lige, vidite da je teško da imate visok procenat pobjeda. Premijer liga je možda najteža liga da se u njoj bude konzistentan", rekao je Venger novinarima, a prenijeli britanski mediji.

On nije želio da odgovori na pitanje da li bi Gvardiola bio dobar trener Arsenala.

"Neću ja birati svog nasljednika ovde. Ja samo želim da ostavim klub u takvoj situaciji da može da ima više uspjeha kada ja odem", rekao je Venger.

Trener Arsenala je rekao i da se Dani Velbek neće odmah vratiti u prvi tim, iako je danas igrao za mladu ekipu, poslije više od devet mjeseci pauze zbog povrede koljena.

"Mora da igra dvije ili tri utakmice prije nego što se vrati u prvi tim. Bio je odsutan 10 mjeseci. Biće dostupan u naredne tri nedjelje", rekao je Venger.

Arsenal u nedjelju ide u goste Bornmutu, poslije četiri utakmice u kojima je pretrpio jedan poraz i tri puta igrao neriješeno.

"Moramo da pogledamo činjenice. Nismo pobjedili u četiri utakmice. Želimo da se vratimo pobjeđivanju. Ne treba da zvonimo za uzbunu, jer smo igrali kvalitetno", rekao je Venger o trenutnoj formi tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije