Fudbal

Venger: Moramo proći

Venger: Moramo proći
Venger: Moramo proći

Pod svaku cijenu moramo da se plasiramo u Ligu šampiona, rekao je Arsen Venger, menadžer Arsenala, pred večerašnji derbi meč plej-ofa za plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja s Bešktašom.

Dvomeč ove dvije ekipe će odlučiti koji tim će proći u grupnu fazu, a prvih 90 minuta na programu je večeras u Turskoj. Pobjednik ovog dvomeča dobiće sedam miliona funti, a plasman u grupnu fazu prema pisanju medija Arsenalu će donijeti dodatna tri miliona funti za svaki susret igran na "Emiratima".

"Očajnički želimo da se plasiramo u Ligu šampiona i znamo koliko teške znaju da budu ove utakmice. Očajnički želimo da idemo dalje, bez obzira na sve moramo u Ligu šampiona", izjavio je Venger, koji je zatim dodao:

"Uvijek imamo težak žrijeb. Prošle godine smo igrali s Fenerbahčeom, sad s Bešiktašom. Opet nas čeka težak posao."

Susret će biti igran na "Ataturk" olimpijskom stadionu, na kojem je 2005. godine u finalu Lige šampiona Liverpul nakon velikog preokreta savladao Milan i to zato što se "Vodafon Arena" još renovira. Prednost domaćina u ovom meču sigurno će biti vrela atmosfera koju će napraviti domaći navijači.

"Volim da igram u takvoj atmosferi. Potpuno je drugačije od onog što smo navikli u Engleskoj i to je atraktivno za sve igrače. Ne očekuje nas nimalo lagan zadatak i na nama je pritisak pošto smo favoriti dvomeča", kazao je Mikael Arteta, fudbaler "tobdžija".

Slaven Bilić, trener Bešiktaša, smatra da njegova ekipa ima šanse protiv favorizovanog protivnika.

"Njih smo najmanje željeli u žrijebu, ali što to znači? Da nemamo što izgubiti jer su oni favoriti? Ma j***š to! Imamo 15 milijuna navijača u Turskoj, ljudi mi prilaze na ulici i kažu mi: 'Arsenal pada.' To je ogroman pritisak, ali ja sam trener velikog kluba i obožavam taj pritisak", rekao je Bilić, koji je kazao da je po njegovom mišljenju Aron Ramzi najbolji igrač Arsenala.

Parovi: Bešiktaš - Arsenal (20.45), Kopenhagen - Leverkuzen (20.45), Napoli - Atletik Bilbao (20.45), Salcburg - Malmo (20.45), Steaua - Ludogorec (20.45)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije