Fudbal

Venger opleo po Mažiću

Venger opleo po Mažiću
Venger opleo po Mažiću

Ni prvi, ni drugi žuti karton Aron Ramzi nije zaslužio, rekao je Arsen Venger, menadžer Arsenala, nakon remija za Bešiktašom (0:0) u prvom meču plej-ofa Lige šampiona i tako kritikovao suđenje Milorada Mažića.

Bio je to prvi put u 13 nastupa u kvalifikacijama da "tobdžije" nisu zabilježile pobjedu. Venger kao jedan od razloga strepnje pred revanš na "Emiratima" vidi i isključenje Ramzija 10 minuta prije kraja utakmice. Tako se potvrdio strah engleskih tabloida koji su se žalili na Mažića i prije nego što je utakmica u Istanbulu počela.

"Kad pogledate neke od faulova koji su bili načinjeni prosto je nevjerovatno da idemo kući s isključenim Ramzijem. U drugom poluvremenu suđenje je bilo veoma loše. Ramzijev drugi žuti karton, a ne mogu da shvatim otkud je stigla ta odluka, napravio je ogromnu razliku na terenu", nastavio je Venger da kritikuje glavnog arbitra iz Srbije.

Pitanje putnika u grupnu fazu Lige šampiona biće riješeno nakon revanša u Londonu, a Venger osim Ramzija vjerovatno neće moći da računa ni na Mikela Artetu, koji je povrijedio skočni zglob.

"Bila je to teška utakmica, odigrana veoma brzo od prvog do posljednjeg minuta i mogli smo da je dobijemo. I Bešiktaš je mogao da pobijedi. Znamo da će revanš biti neizvjestan, ali igramo kod kuće i za nas je zadatak jasan: želimo prolaz u Ligu šampiona", kazao je Venger.

Osim Remzija, prije kraja meča isključen je i Slaven Bilić, trener Bešiktaša, zbog prigovora na suđenje i to u posljednjim minutama meča.

"Ma ništa posebno... Izgubio sam živce, ali odmah poslije utakmice sam se ispričao Mažiću i Vengeru. Nisu mi zamjerili. Nisam naviknut na ovakve situacije jer mi je ovo tek drugi put da me sudac pošalje na tribine", kazao je Bilić koji nije siguran da li će propustiti revanš meč u Londonu:

"Ne znam kakva su pravila, ali ne vidim razlog zašto bih propustio meč u Londonu. Po toj logici neki treneri bi propuštali svaku drugu utakmicu".

Rezultati: Bešiktaš - Arsenal 0:0, Kopenhagen - Bajer 2:3 (Jorgensen 9, Amartej 13 - Kisling 5, Belarabi 31, Hung-Min 43), Napoli - Atletik Bilbao 1:1 (Iguain 68 - Munain 41), Salcburg - Malme 2:1 (Šimer 16, Sorijano 54 - Forsberg 90), Steaua - Ludogorec 1:0 (Kipčiu 88). Juče: Standard - Zenit, Alborg - APOEL, Slovan Bratislava - BATE Borisov, Lil - Porto, Maribor - Seltik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije