Fudbal

Vezista Bavaraca na probi među Banjalučanima: Iz Bajerna u Krupu

Vezista Bavaraca na probi među Banjalučanima: Iz Bajerna u Krupu
Foto: Ilustracija | Vezista Bavaraca na probi među Banjalučanima: Iz Bajerna u Krupu

Prošao je školu Bajern Minhena, za čiji tim je igrao u omladinskim kategorijama, ali i za drugi tim, i sada se nalazi na probi u banjalučkoj Krupi. Radi se o Rikardu Basti, 22godišnjem fudbaleru, koji igra u veznom redu.

Basta već nekoliko dana trenira sa Banjalučanima, ali još nije poznato da li će potpisati ugovor. Basta je slobodan igrač pošto mu je u julu istekao ugovor sa trofejnom njemačkom ekipom, za koju je odigrao skoro 150 utakmica. Slobodan Starčević, trener Krupe, istakao je da se radi o zanimljivom igraču, a ukoliko dođe do saradnje, Basta će moći da igra tek nakon zimskog prelaznog roka.

U isto vrijeme fudbaleri Krupe igraju odlično u BHT Premijer ligi BiH i seriju pobjeda su nastavili u meču s Mladosti iz Doboja kod Kaknja (3:1), u okviru 7. kola. Krupa je u seriji od tri trijumfa i u posljednjih 270 minuta bh. elite samo Zrinjski ima devet osvojenih bodova. Krupa je na svom terenu savladala najprijatnije izneneđenje dosadašnjeg toka prvenstva i četi Edisa Mulalića nanijela drugi poraz ove sezone. Starčević je bio veoma zadovoljan nakon pobjede, a posebno ga raduje to što je efikasnost bila na zavidnom nivou. Strijelac sva tri gola bio je Nusmir Fajić, koji je u dva meča za Krupu postigao četiri pogotka.

"Sve utakmice igrali smo dobro, ali sada je realizacija bila savršena. Fajić je postigao tri pogotka iz četiri udarca. Tri posljednja kola nam daju dodatno samopouzdanje pred naredni ciklus od četiri veoma teška meča", rekao je Starčević, čiji tim u naredna četiri kola očekuju susreti sa Željezničarom, Borcem, Sarajevom i Širokim Brijegom.

Za razliku od Krupe, dobrom formom ne mogu da se pohvale u Borcu, koji je u nedjelju poražen na "Pecari" od Širokog Brijega (0:2). Uslovi za igru bili su veoma teški, a treba istaći da je u četiri navrata nestajalo struje pa je meč trajao preko dva sata, jer su oba poluvremena trajala po 60 minuta. U Borcu nisu bili zadovoljni uslovima za igru pošto je kiša padala konstantno i teren je bio natopljen, pa su se u jednom trenutku žalili delegatu Franji Grganoviću, koji nije uvažio žalbu.

"Rukovodstvo Borca željelo je zbog svega navedenog da uloži žalbu kod delegata zbog grubog kršenja Pravilnika o takmičenju, odnosno člana 63: 'Ako utakmica stalnog takmičenja nije odigrana ili je morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli ukloniti (nevrijeme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, poplava, zemljotres i dr.), o čemu odlučuje sudija, ili je utakmica prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo prije isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru.' Međutim, Grganović to nije uvažio, već je saopštio da primjedba mora biti uložena putem odgovarajućih tijela Fudbalskog saveza BiH", stoji u saopštenju "crvenoplavih" na sajtu kluba.

BHT Premijer liga BiH

1. Zrinjski   7        6        0        1        15:7   18

2. Željezničar        7        5        1        1        10:4   16

3. Široki Brijeg     7        4        1        2        12:4   13

4. Mladost   7        4        1        2        10:8   13

5. Krupa      7        3        3        1        6:3     12

6. Borac      7        3        1        3        6:6     10

7. Radnik    7        3        1        3        6:10   10

8. GOŠK     7        3        0        4        6:9     9

9. Sarajevo  7        2        2        3        9:6     8

10. Sloboda 7        1        2        4        3:8     5

11. Čelik     7        1        1        5        7:16   4

12. Vitez     7        0        1        6        3:12   1

Rezultati 7. kola: Sloboda  GOŠK 0:1, Sarajevo  Vitez 4:0, Zrinjski  Čelik 5:2, Krupa  Mladost DK 3:1, Radnik  Željezničar 0:2, Široki Brijeg  Borac 2:0. Parovi 8. kola: Mladost DK  Sloboda, Vitez  Čelik, Sarajevo  Široki Brijeg, GOŠK  Zrinjski, Borac  Radnik, Željezničar  Krupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije