Fudbal

Viktorija prekinula Partizanov san o osmini finala LE

Viktorija prekinula Partizanov san o osmini finala LE
Foto: FK Partizan | Viktorija prekinula Partizanov san o osmini finala LE

Fudbaleri Partizana završili su učešće u Ligi Evrope nakon što su na gostovanju Viktoriji Plzenj poraženi sa 2:0..

Nakon 1:1 u Beogradu, to je bilo i više nego dovoljno Slovacima da se plasiraju u osminu finala. Golove za pobjedu postigli su Krmenčik u 67. i Čermak u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Na početku meča nešto bolju igru pokazali su domaći igrači. Prva prava prilika na utakmici dogodila se u 11. minutu. Defanzivci Partizana su malo zaspali, a to je iskoristio Horžava koji je sjajno šutirao u donji desni ugao, ali je Stojković odličnom intervencijom spasio goste.

Samo minut kasnije Stojković je ponovo spasio crno-bijele. Kopic je nakon centaršuta Zemana bio najviši u skoku, ali je Stojković sačuvao mrežu svog tima.

Najbolja prilika za Prtizan u prvom poluvremenu dogodila se 22. minutu. Pantić je zategao sa nekih 18 metara i uputio opasan udarac. Lopta je odskočila ispred Kruške i odbila se, ali u blizini nije bilo nikoga da natrči.

U 25. minutu partizan je imao mnogo sreće kada je Kolarž na volej uhvatio loptu ubačenu iz kornera. Ipak, on je promašio gol sa nekih pet-šest metara. Do kraja poluvremena nije bilo izglednijih šansi ni za jedan tim.

U sedmom minutu drugog poluvremena Viktorija ponovo prijeti. Ovog puta propisno se izblamirao Ržeznik. Na peterac je ubacio Zdjelar, a loptu je tamo dočekao Krmenčik, koji je prebacuje na drugu stativu, ali Ržeznik maša čitav gol sa udaljenosti od oko pet metara.

Pet minuta kasnije u prilici se našao Hubnik koji je natrčao na odbijenu loptu, ali ju je poslao malo pored desne stative.

U 67. minutu uslijedio je hladan tuš za Partizan. Hejda je uputio dubok centaršut, a sjajno je loptu primio Krmenčik na desetak metara od gola i poslao je u mrežu pored Stojkovića.

Tri minuta kasnije Partizan je zaprijetio. Tošić je iz slobodnog udarca sa lijeve strane ubacio u kazneni prostor. Tamo Urošević kupi loptu ispred Tavambe, ali šutira preko gola.

Najbolju šansu u drugom dijelu gosti su imali u 83. minutu. Suma je naletio na odbijenu loptu i poslao je preko gola.

Tačku na i stavio je Čermak u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Petrzela je odlično proslijedio loptu do strijelca a ovaj je bez većih problema proslijedio iza leđa Stojkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije