Fudbal

Vinko Marinović novi trener FK Borac

Vinko Marinović novi trener FK Borac
Vinko Marinović novi trener FK Borac

Osam kola prije kraja BH Telecom Premijer lige BiH FK Borac je ostao bez trenera pošto je Dragan Jović otputovao u Angolu, a umjesto njega ekipu će do kraja sezone voditi dosad pomoćni trener Vinko Marinović.

Radna grupa je na sastanku u ponedjeljak veče dozvolila iskusnom stručnjaku da napusti klub, te je imenovala bivšeg trenera Kozare za njegovog nasljednika.

"Odlučili smo da ne pravimo Joviću problem u vezi s inostranim angažmanom i želimo da mu zahvalimo na dosadašnjem radu u klubu. Odluku o promjeni trenera smo saopštili igračima, koji su to prihvatili, i Marinović će voditi ekipu protiv Zrinjskog u narednom kolu", rekao je Stanoja Štrbac, član Radne grupe.

Iskusni stručnjak je kao razlog za odlazak s klupe Borca naveo egzistencijalni motiv, te je dodao da rijetko treneri u BiH dobijaju inostrane ponude i moraju da ih iskoriste.

"Dobio sam ponudu koju jednostavno nisam mogao da odbijem. Idem na 10 dana u Angolu kako bih obavio razgovore. Ovo je prilika da riješim egzistenciju i drago mi je da su u Borcu imali razumijevanja", izjavio je Jović, koji je dodao da ovo nije jedina ponuda koju je imao:

"Imao sam unosne ponude klubova iz Premijer lige, ali sam ih odbijao bez razmišljanja jer je Borac imao prioritet. Ponude iz inostranstva su rijetkost i obično se prihvataju."

Jović je ekipu preuzeo na početku sezona i u 22 odigrana kola je ostavario 11 pobjeda, pet remija i šest poraza. Banjalučani trenutno zauzimaju peto mjesto sa pet bodova manje od vodećeg Željezničara, a cilj kluba je izboriti izlazak na međunarodnu scenu.

"Borac ostavljam u sigurnim rukama. Marinović je kvalitetan trener, koji će sa sobom imati odličan stručni štab. Vjerujem da će zajedno uspjeti da ostvare ambicije kluba", rekao je iskusni stručnjak, koji je za kraj zaključio:

"Kada se sve uzme u obzir, mogu da budem zadovoljan rezultatima u klubu, jer smo osvojili jesenju titulu. Međutim, žalim za bodovima koje smo mogli da osvojimo u posljednja četiri domaća meča. Na Gradskom stadionu smo osvojili samo dva od mogućih 12 bodova, s kojima bismo bili na vrhu tabele, ali bez obzira na to plasman u Evropu još je dostižan."

Na listi 40 imena

Radna grupa je u ponedjeljak usvojila listu od 40 imena za Skupštinu kluba. Stanoje Štrbac je kazao da će nakon razgovora s kandidatima lista biti skraćena na 27, koliko i treba da bude članova ovog tijela. Izborna sjednica Skupštine kluba zakazana je za 31. mart, kada bi trebalo da bude poznato i ime novog predsjednika kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije