Fudbal

Vječiti derbi 147. put

Vječiti derbi 147. put
Vječiti derbi 147. put

Utakmicama devetog kola, poslije dvonedjeljne pauze, za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, a "vječiti" rivali Partizan i Crvena zvezda igraće svoj 147. prvenstveni duel.

Poslije pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj i incidenata na utakmici Srbije i Albanije u Humskoj, nastavlja se domaći šampionat, a u centru pažnje biće "vječiti derbi", koji se u subotu od 19 časova igra na stadionu "crno-bijelih".

Partizan u utakmicu ulazi poslije pobjede u Lučanima od 2:1, sedme uzastopne u prvenstvu. "Crno-bijeli" su prvi na tabeli sa 21 bodom, ali imaju i utakmicu manje, pošto je zbog obaveza u Ligi Evrope odložen njihov duel sa OFK Beogradom.

"Derbi je najveći praznik našeg fudbala, želimo da odigramo kvalitetno, uvažavamo Crvenu zvezdu, ali me jedino zanima igra Partizana. Ovaj derbi ne odlučuje ništa, tek smo na trećini prvenstva i sve je moguće", naveo je trener Partizana Marko Nikolić.

Nikolićev tim pokušaće da zabilježi drugu uzastopnu pobjedu nad Zvezdom, poslije trijumfa od 26. aprila kada je pobijedila golom Nemanje Kojića u 90. minutu. Sa druge strane, Zvezda želi dobar rezultat kako bi ostala u trci za rivalom, pošto je u prošlom kolu odigrala 2:2 protiv Voždovca i zauzima treće mjesto.

"Gostujemo prvoplasiranoj ekipi koja ne zna za poraz, ima dobar i iskusan tim, jači nego prošle sezone. Ipak, to ništa ne mora da znači jer derbi po pravilu odlučuje inspiracija pojedinca. Ekipa koja bude imala veću želju i motivaciju pobediće", rekao je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

Zvezda ima 20 bodova iz osam utakmica, koliko ima i drugoplasirana Vojvodina, koja u nedjelju od 19 časova igra u Čačku protiv Borca. Novosađani žele da nastave niz dobrih rezultata i zadrže se u vrhu tabele

 

Parovi 9. kola Superlige Srbije, subota od 15: Čukarički - Radnički (KG), Donji Srem - Mladost, Voždovac - Jagodina, od 19: Novi Pazar - Spartak, Partizan - Crvena zvezda, nedjelja od 15: Rad - OFK Beograd, od 19: Napredak - Radnički Niš, Borac - Vojvodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije