Fudbal

Vjerovali ili ne: Tigrasti mačak proglašen za igrača utakmice Bajern - Bešiktaš

Vjerovali ili ne: Tigrasti mačak proglašen za igrača utakmice Bajern - Bešiktaš
Foto: Twitter | Vjerovali ili ne: Tigrasti mačak proglašen za igrača utakmice Bajern - Bešiktaš

Iako je Bešiktaš prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona od Bajerna izgubio 5:0, na revanšu (1:3) na rasprodanoj Vodafone Areni bilo je 41.903 gledaoca. Tačnije, 41.904, ako uračunamo smeđeg mačka koji se u 50. minutu utakmice nekako našao na terenu.

Tigrasti mačak opušteno je preskočio reklame i kod korner zastavice ušao na teren. Sudija Martin Oliver na kratko je prekinuo susret i čekao da "huligan" nekako napusti stadion. Niko od osoblja nije bio pretjerano začuđen neočekivanim gostom, a kako je došao, tako je mačak i otišao sa terena.

Dobro raspoloženi ljudi iz Bajernovih odnosa s javnošću potom su na Twitteru u uobičajenu anketu za igrača utakmice uz Tomasa Milera, Sandra Vagnera i Tijaga Alkantaru uvrstili i mačka. I, možda i očekivano, mačak je odnio uvjerljivu pobjedu s 46 odsto glasova. Drugi je bio Tomas Miler sa samo 23 glasa.

Bajernov Twitter, inače poznat po dobrom smislu za humor, potom je objavio fotografiju "pobjednika" ankete na kojoj uvećani mačak kraj Vagnera šutira po golu.

Za kraj zafrkancije, objavili su fotografiju Vagnera s mačkom na leđima uz prilagođeni moto kluba u "hashtagu" #MiaSanMiau. Inače, "mia san mia" na bavarskom dijalektu u slobodnom prevodu znači "Mi smo ono što jesmo".

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije