Fudbal

Vojo Ubiparip, napadač "plavih": Željo je klub koji se voli

Vojo Ubiparip, napadač "plavih": Željo je klub koji se voli
Foto: Ilustracija | Vojo Ubiparip, napadač "plavih": "Željo" je klub koji se voli

Ono što mi je prvo upalo u uoči nakon dolaska u bh. fudbal jeste da tereni moraju biti dosta bolji.

Ako se bude na tome radilo, i kvalitet će biti puno bolji, kaže Vojo Ubiparip, napadač Željezničara, koji je imao debi iz snova u plavom dresu i Premijer ligi BiH.

Srbijanski internacionalac je nakon svega 35 sekundi provedenih na terenu postigao prvenac u "Željinom" dresu, a upravo je taj pogodak timu sa "Grbavice" donio velika tri boda u Gabeli protiv GOŠK-a (1:0). Sa ovom pobjedom Željezničar se približio vodećem Zrinjskom na tri boda zaostatka.

"Uvek kad igraš, nadaš se pogotku. Imali smo sreću da smo utakmicu otvorili ranim golom. Uvek je lakše kada u uvodnim minutama stekneš prednost. Teren nije bio idealan, tako da nismo mogli ispoštovati sve naše zamisli, ali na kraju smo uspeli sačuvati prednost i doći do važna tri boda", kaže nekadašnji fudbaler Vojvodine, Spartaka, Leh Poznana, Vasasa, Novog Pazara i poljskog Gornika.

Ovaj 29-godišnji napadač ističe da prvi pogodak u bh. šampionatu nije plod uigrane akcije, iako ističe da ovakve situacije vježbaju na treninzima.

"Radimo dosta sličnih situacija na treninzima. Imao sam zaista upotrebljiv centaršut sa strane, a i moja reakcija je bila dobra", smatra Ubiparip, koji je sa ekipom Leha osvojio i šampionsku titulu u Poljskoj.

Iako je na "Grbavicu" stigao prije nešto više od dva mjeseca, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije (U-21) svjestan je gdje je došao i šta se od njega očekuje.

"Zasad je sve dobro. Svi znamo šta predstavlja samo ime Željezničar. Imamo sjajne navijače i znam da je to klub koji se jednostavno voli. Sarajevo je prelepo, imam dosta prijatelja tu odranije, tako da je sve kako treba. Ono što mogu obećati jeste da ću dati svoj maksimum u svim utakmicama kako bismo ispunili zacrtane ciljeve", izjavio je napadač "plavih".

Strijelac jednog od najbržih golova u Premijer ligi vjeruje kako "Željo" može ove sezone ispuniti očekivanja, a ona su kao i svake godine osvajanje trofeja i izlazak na međunarodnu scenu.

"Ovde imamo sve uslove da pravimo dobre rezultate. Prvenstvo je dugačko, a najbitnije je da smo mi pri vrhu i u borbi za prvo mesto. Idemo stepenik po stepenik, pa videćemo na kraju gde smo. Verujem da možemo mnogo ove sezone", zaključio je Ubiparip, koji je sa "Željom" potpisao ugovor do kraja tekuće sezone.

Inače, njegov prvenac je jedan od najbržih golova u Premijer ligi, ali ne i najbrži. Sada već davne  2008. godine Admir Raščić (Sarajevo) je protiv Travnika pogodio u 11. sekundi, a ove sezone Milivoje Lazić (Mladost) je upravo protiv Željezničara zatresao mrežu u 13. sekundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije