Fudbal

Vojvodić: Kriza u najbolje vrijeme

Vojvodić: Kriza u najbolje vrijeme
Foto: N.N. | Vojvodić: Kriza u najbolje vrijeme

Stigla nas je kriza, a ako je morala - onda je ovo najbolje vrijeme za to. Tokom zime ćemo se zahvaliti nekim igračima, a sigurno je da ćemo u nastavku sezone biti jači, rekao je Darko Vojvodić, trener Borca, nakon što je njegov tim doživio prvi poraz u Prvoj ligi RS.

Banjalučani su poraženi u Prijedoru od domaćeg Rudara s 0:1 i sada kolo prije kraja jesenjeg dijela Prve lige RS imaju bod prednosti u odnosu na prvog pratioca Slogu iz Gornjeg Crnjelova. Vojvodić je u najavi meča rekao da poraz ne bi bio smak svijeta, ali je jasno da su "crveno-plavi" u krizi jer je ovo drugi poraz u nizu. Prvi udarac zadobili su u Prnjavoru, gdje su porazom od Ljubića eliminisani iz Kupa RS.

"Stiglo nas je sve, umor i kriza, i kažem - dobro je da je to došlo sad. Zamislite kako bi se na ekipu odrazilo da smo dva poraza vezali nakon drugog ili trećeg kola. Ova ekipa je odavno prebacila svoj maksimum. Sada znamo šta nam treba i pokušaćemo da dovedemo četiri-pet kvalitetnih pojačanja ove zime, ali prije toga u posljednjem kolu moramo da ovjerimo jesenju titulu, što bi bio veliki uspjeh u ovom trenutku", izjavio je Vojvodić.

Borac je dominirao u Prijedoru, imao dosta prilika, među kojima je svakako najbolji bio penal, koji nije iskoristio Saša Kajkut. Kazna za sve promašaje došla je u 93. minuti, kada je gol postigao Mujo Mujagić.

"U nekim utakmicama ranije nismo zaslužili da pobijedimo, a jesmo. Eto, sada se desilo da smo zaslužili da pobijedimo, ali ne da nismo, nego smo čak i izgubili. To je fudbal, moraš da iskoristiš šanse koje ti se ukažu", jasan je trener ekipe iz Platonove ulice.

Jesenji dio Borac zatvara na svom terenu protiv Modriča Alfe, a kakav god rezultat da bude tim Banjalučana će doživjeti veliku rekonstrukciju. Vojvodič ističe da se već sada treba praviti kostur tima za BHT Premijer ligu BiH, jer je konačan cilj kluba povratak u bh. elitu.

"Nažalost, moraćemo da se zahvalimo nekim igračima, ne zato što nismo zadovoljni njima, nego zato što već neko vrijeme ne napreduju. Moramo već sada da vodimo računa o ljetu ako želimo da igramo Premijer ligu BiH. Moramo sad da pravimo kostur ekipe kako se ne bi desilo da na ljeto budemo prisiljeni  da dovedemo 15 igrača", zaključio je Vojvodić.

Posljednjih 90 minuta ove jeseni odlučiće prvaka na polusezoni, a kiksu Borca se nadaju u ekipi Sloge, koja je u ovom 15. kolu sa 4:0 savladala Željezničar Sport tim. U posljednjem kolu gostuju Drini u Zvorniku, koja je vezala tri pobjede i u potpunosti se vratila u borbu za opstanak, iako je tim već bio prežaljen jer su nakon 12 kola imali čak devet bodova zaostatka za timom ispred. Sada je ta razlika samo jedan bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije