Fudbal

Vraćanje navijača među prioritetima

Vraćanje navijača među prioritetima
Foto: N.N. | Vraćanje navijača među prioritetima

Povratak navijača na tribine, dovođenje isključivo kvalitetnih pojačanja, uz nastavak stvaranja vlastitih igrača kroz akademiju, prioriteti su rada Emir Hadžić u Fudbalskom klubu Sarajevo.

Nekadašnji proslavljeni fudbaler i miljenik navijača "bordo tima" juče je predstavljen u ulozi koordinatora sportskog segmenta. Riječ je o novoformiranoj funkciji, a sam Hadžić je detaljnije pojasnio koja će njegova uloga biti.

"Moja zadaća biće koordiniranje sa skauting službom, kako bi napravio što bolju komunikaciju sa akademijom i prvim timom. Trebamo promovisati što više naših mladih igrača u prvi tim, ali pored toga moramo da dovedemo i adekvatna pojačanja koja će to biti u pravom smislu", pojasnio je Hadžić.

Formiranje kvalitetenog tima za narednu sezonu već je počelo. Na listi pojačanja prioritet će imati domaći igrači, pa tek onda stranci.

"Što se tiče tržišta, moramo angažovati igrače iz naše lige, sa našim državljanstvom. Kada dovodimo stranca, mora da bude bar dva puta biti bolji od domaćeg. Pripreme brzo počinju, moramo brzo raditi, nema vremena za odmor. Već sam obavio razgovor sa trenerom Husrefom Musemićem, koji će napraviti transfer listu. Nekim igračima ističe ugovor, s nekima želimo produžiti saradnju. Moramo užurbano da radimo, nema vremena za čekanje. Ne želimo da nam se desi kao često puta do sada da se igrači dovode pred kraj prelaznog roka", istakao je Hadžić.

Nastojaće ostvariti kontakt i sa navijačima, koji su nezadovoljni rezultatima i dešavanjima u klubu u minuloj sezoni odlučili se za bojkot utakmica Sarajeva.

"I ja kao navijač nisam zadovoljan rezultatima. Mislim da Sarajevo ima kvalitetnu ekipu, ali isto tako mislim da se u zimskom prijelaznom roku trebalo bolje pojačati. Želim što prije da napravimo komunikaciju sa navijačima, oni su ti koji su mi priredili najljepše trenutke u bordo dresu i nadam se da ćemo ubrzo ih vratiti na tribine", najavio je Hadžić.

Prije preuzimanja funkcije u Sarajevu Hadžić je obavljao funkciju sportskog direktora federalnog prvoligaša Olimpika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije