Fudbal

Vučić: Ne razumem, ali neka Hrvati pevaju šta hoće

Vučić: Ne razumem, ali neka Hrvati pevaju šta hoće
Foto: Tanjug | Vučić: Ne raumem, ali neka Hrvati pevaju šta hoće

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi se, da je na mjestu Hrvata, radovao velikoj pobjedi nad Argentinom na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, te da ne razumije to što je nekome najveća hrana mržnja prema susjedu, prema Srbima.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše to što su reprezentativci Hrvatske pobjedu proslavili uz nacionalističke pjesme pjevača Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, i ponovio da takve stvari ne razumije, uz poruku "neka pevaju šta hoće". 

Kako je rekao, Srbi će večeras, kada reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske drugo kolo grupne faze, iako ima i onih koji kritikuju i nipodaštavaju svoje sportiste, svoje fudbalere, bez obzira na rezultat, pozdraviti, bodriti, biti sa njima i nastaviti tako da se ponašaju i kada gube i kada pobjeđuju.

Predsjednik Srbije je dodao i da je siguran da će reprezentativci "ostaviti srce na terenu", a na nama je, kaže, da ih bodrimo.

Odmah poslije utakmice u ruskom Nižnjem Novgorodu, pjesmom "Bojna Čavoglave" odjekivala je svlačionicom hrvatske reprezentacije, što je na svom Instagram profilu objavio odbrambeni fudbaler Dejan Lovren. 

Inače, ta Tompsonova pjesma počinje sa spornim ustaškim pozdravom "za dom spremni", koji je, inače, prema hrvatskom ustavu zabranjen da se koristi. 

Pomenuta pjesma sadrži i stihove "Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", s tim da taj dio Lovren nije postavio na internet. Opširnije o tome pročitajte na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije