Fudbal

Vukovi glavna prijetnja

Sasvim nenadano fudbaleri Olimpica postali su velika prijetnja onim klubovima koji su bar na početku proljetnog dijala sezone slovili za najozbiljnije kandidate za izlazak u Evropu.

"Vukovi" su danas na petom mjestu sa 40 bodova, odnosno imaju samo dva manje od Borca i tri od Sarajeva. Trener Nedim Jusufbegović, kaže da je najvažnije što evropske ambicije, bez obzira na trenutnu poziciju i dobre rezultate, na "Otoci" nisu prerasle u euforiju. Bez imperativa će vjerovatno lakšati proći put do ostvarenja najvećeg uspjeha u kratkoj istoriji najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

"Mi smo još samo prijetnja, prije svega Sarajevu i Borcu, mada ne zanemarujemo i Zrinjski, iako su trenutno iza nas. Za nešto više moramo nastaviti izvlačiti maksimum iz svake utakmice i boriti se za svaki bod, kako kući tako i na strani. Naš standard je poznat, želimo pobjedu u svakoj utakmici i nadam se da, ako budemo pravi, možemo izboriti jedno od mjesta u Evropi", istakao je Jusufbegović.

Na konkurente se previše ne obazire, jer smatra da će glavni rasplet biti u utakmicama s ekipama koje se grčevito bore za opstanak.

"Sa glavnim konkurentima se možemo nositi. Prije svega, mislim na Sarajevo, ali o njima ću pričati tek kada dođe ta utakmica na red. Mi prije toga moramo odigrati niz mečeva s ekipama kojima je opstanak upitan. Nema laganih mečeva, nema protivnika koji su komotni i sigurni, izuzev možda Zvijezde i Čelika, i zato je najbitnije da se orijentišemo na našu igru i na kvalitetan pristup. Imamo snage i potencijala za najveći uspjeh u istoriji, a vidjećemo da li ćemo to znati i iskoristiti na pravi način", istakao je Jusufbegović.

Olimpic idućeg vikenda gostuje GOŠK-u. Do kraja sezone očekuju ih još mečevi s Veležom, Slavijom, Sarajevom, Kozarom, Leotarom i Širokim Brijegom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije