Fudbal

Za Azara traži 200 miliona funti

Za Azara traži 200 miliona funti
Za Azara traži 200 miliona funti

Na brojne spekulacije o tome za koliko bi Eden Azar mogao da ode iz Čelsija, menadžer "plavaca" Žoze Murinjo napokon je dao konkretan odgovor. I to u svom stilu.

"Ako Real Madrid želi da dovede Azara, to će ih koštati 100 miliona funti za svaku njegovu nogu. Može i niže, ali onda će nam morati dati jednog od njihovih najboljih igrača", ispalio je Murinjo.

U prevodu, značilo bi to da bi se Portugalac odrekao najboljeg igrača svog tima za 200 miliona funti, odnosno 280 miliona evra, što je za 30 miliona više od izlazne klauzule koju u ugovoru sa Barelonom ima Lionel Mesi. Ne zna se, međutim, koga bi uključio u potencijalnu razmjenu, ali to bi vjerovatno bio neki od tri Realova najjača aduta: Kristijano Ronaldo, Geret Bejl ili Hames Rodrigez.

"Ukoliko žele Edena, onda bi morali da nas nazovu telefonom i da kažu da ga žele, a ne preko novina. Oni znaju da nam je on veoma važan igrač i da ga se nećemo lako odreći. Pored toga što je odličan igrač, Eden je i sjajan momak, zlatan dečko", dodao je Murinjo.

Inače, 24-godišnji Azar uvršten je u idealnu postavu Premijer lige ove sezone u izboru tamošnje Asocijacije profesionalnih fudbalera. Pored njega u timu godine nalaze se još petorica igrača Čelsija - Branislav Ivanović, Geri Kejhil, Nemanja Matić, Džon Teri i Dijego Košta. U odbranom društvu su još: David de Hea (Mančester junajted), Rajan Bertrand (Sautempton), Filipe Kutinjo (Liverpul), Aleksis Sančez (Arsenal) i Hari Kejn (Totenhem).

Azar je u Čelsi stigao u ljeto 2012. za 40 miliona evra iz Lila, a trenutna tržišna vrijednost mu je 60 miliona evra. Iako nije klasični, već krilni napadač, statistika mu je impresivna. Na 157 utakmica za Čelsi postigao je 48 golova i upisao 48 asistencija. Nije ni čudo što je Real zaigrazao za njegove usluge, ali Belgijanac zasad ne razmišlja o napuštanju Londona.

"Srećan sam ovdje. Igram sa sjajnim igračima, a najvažnije je to što želim da osvajam trofeje. To je u ovom klubu moguće", rekao je Azar, za koga mediji na Ostrvu kažu da bi mogao da bude dobar kao Ronaldo ili Mesi.

"Oni su sa druge planete, ali zašto da ne. Trudim se da postanem jedan od najboljih fudbalera svijeta", zaključio je Azar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije