Fudbal

Za sezonu 15 miliona evra

Za sezonu 15 miliona evra
Za sezonu 15 miliona evra

Vijest da je Žoze Murinjo pristao da produži ugovor sa Čelsijem do 2019. i postane najplaćeniji trener na svijetu ikada odjeknula je kao bomba! Dileme nema, sa 15 miliona evra po sezoni (plus bonusi) Portugalac će biti bez premca. Toliku cifru u ugovoru niko nikada u trenerskom poslu nije imao.

Ukoliko osvoji barem jedan od dva najveća trofeja za koja se Čelsi bori (Premijer liga i Liga šampiona), konačna cifra koju bi Murinjo zaradio iznosila bi i do 20 miliona evra.

Na drugom mjestu je šef struke Bajerna i tvorac moćne Barselone Pep Gvardiola. Njegov račun svake godine postane bogatiji za 12 miliona evra, koliko trenutno zarađuje i Murinjo, do potpisivanja novog sporazuma. Da li će Katalonac opravdati ovoliki novac, ostaje da vidimo, pošto Bajernu svakako nije cilj samo osvajanje Bundeslige, već i Lige šampiona.

Nakon produžetka saradnje s Arsenalom prošlog ljeta Arsen Venger probio se na treće mjesto najplaćenijih stručnjaka. Sa 11 miliona evra po godini on je, vjerovatno, srazmjerno trofejima koje ne osvaja u posljednje vrijeme, najpreplaćenijih stručnjak današnjice. Iza Francuza, na četvrtom mestu je Luj van Gal (milion manje), a peta pozicija rezervisana je za Andrea Viljasa Boaša iz Zenita, kome Rusi po sezoni daju 8,5 miliona.

Sven Goran Erikson u kineskom Šangaju zarađuje osam miliona evra i nalazi se na šestom mjestu ove liste. Za njega će, takođe, mnogi reći da je i te kako preplaćen, ali Kinezi ne haju mnogo za to. Sedmu i osmu poziciju zauzimaju dva italijanska stručnjaka - Fabio Kapelo i Karlo Anćeloti. Anćeloti kao aktuelni prvak Evrope prima platu u Realu od 7,5 miliona evra, dok je Kapelo jedini selektor na listi (Rusija) i zarađuje pola miliona manje.

Sesk Fabregas otkrio je da je Murinjo najbolji trener s kojim je radio u karijeri. Fabregas je u Arsenalu sarađivao s Arsenom Vengerom, a prije dolaska u Čelsi radio je i s Pepom Gvardiolom u Barseloni.

"On jednostavno obožava da pobjeđuje. Ne kažem da ostali menadžeri ne vole da pobjeđuju, ali Murinjo ima nešto posebno što ga stavlja ispred svih s kojima sam radio. On taj pobjednički mentalitet pokazuje na svakom treningu, svakoj utakmici. Sada razumijem zašto je osvojio to što je osvojio u karijeri", kaže Fabregas i dodaje:

"Murinjo radi fantastičan posao. On je najbolji menadžer koji uvijek traži rezultate. On je pravi pobjednik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije