Fudbal

Zabranjen organizovani doček "Željinih" navijača u Širokom Brijegu

Zabranjen organizovani doček "Željinih" navijača u Širokom Brijegu
Foto: Ilustracija | Zabranjen organizovani doček "Željenih" navijača u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG - Policija Zapadnohercegovačkog kantona zabranila je organizovani dolazak navijača Fudbalskog kluba Željezničar na sutrašnju prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH koju igraju u Širokom Brijegu protiv istoimenog domaćina.

Odluka je, kako saznaje portal Klix, donesena da bi se spriječili eventualni problemi uzrokovani današnjim dešavanjima u Haškom tribunalu koji je na ukupno 111 godina zatvora osudio čelnike Herceg-Bosne, a jedan od osuđenih - hrvatski general Slobodan Praljak umro je u bolnici nakon što je popio otrov u sudnici.

I ranije je Široki Brijeg bio pod suspenzijama Fudbalskog saveza BiH zbog ispada svojih navijača, a jedan od posljednjih propusta imali su u organizaciji utakmice prošlosezonskog finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

Tada je u argumentima za kaznu navedeno, između ostalog, da su navijači podsticali mržnju prema drugim licima po osnovu nacije i religije, skandirali fašističke slogane i omalovažavali himnu, pa postoji sumnja da bi se sličan scenario mogao ponoviti i na sutrašnjem meču.

Utakmica između Širokog Brijega i Željezničara zakazana je za sutra u 17.00 časova na stadionu "Pecara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije