Fudbal

Zakarić: Idemo snažno do vrha

Zakarić: Idemo snažno do vrha
Foto: Ilustracija | Zakarić: Idemo snažno do vrha

Igrom u Tuzli pokazali smo kvalitet i snagu da možemo do kraja jurišati do samog vrha na oba fronta i do dva trofeja, kazao je prvotimac Željezničara Goran Zakarić, nakon het-trika u revanš utakmici polufinala Kupa BiH protiv Slobode (4:1).

Nakon 0:0 na "Grbavici" i serije slabih rezultata, "plavi" su se na "Tušnju" vratili u velikom stilu pobjedom od 4:1, iako prvih pola sata igre nije nagovještavalo povoljan ishod za četu trenera Admira Adžema. Domaći su od 18. minute preko Anela Husića došli u vodstvo, a nastavak utakmice donio je totalni preokret. Zakarić je mrežu Tuzlaka načeo u 36. minuti, a potom u 43. doveo svoj tim u vodstvo 2:1. U 52. minuti u listu strijelaca upisao se i Vojo Ubiparip, a tačku na "i" stavio je Zakarić svojim trećim golom u 75.

"Veoma bitna pobjeda za nas. Bitna zbog plasmana u finale, ali i vraćanja samopouzdanja. Loše smo ušli u utakmicu, ali smo već do poluvremena postavili stvari na svoje mjesto. Naš drugi gol došao je u pravom trenutku pred odlazak na odmor. Slobodu je to natjeralo da se u nastavku dodatno otvori, krene na sve ili ništa i mi smo to iskoristili. Nadam se da smo našom igrom u Tuzli na najbolji način najavili završnicu sezone", kaže Zakarić.

Prije Kupa, "plave" već naredne subote očekuje ogled u gostima sa Krupom u 6. kolu Lige za prvaka BH telekom Premijer lige BiH. "Željo" iz Krupe nosi gorak okus od prošle sezone, gdje ih je remi na kraju koštao titule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije