Fudbal

Zamparini: Dibala je novi Mesi

Zamparini: Dibala je novi Mesi
Zamparini: Dibala je novi Mesi

PALERMO - Predsjednik italijanskog fudbalskog kluba Palermo Mauricio Zamparini opisao je svog napadača Paula Dibalu kao novog Lionela Mesija.

Talentovani 21-ogodišnji Argentinac će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti sicilijanski klub, u kojem je sjajno odigrao sezonu i privukao interes najboljih evropskih timova.

Zamparini je potvrdio da je već razgovarao sa najbogatijim italijanskim klubovima u vezi Dibalinog transfera, te da je počeo pregovore s francuskim šampionom PSŽ-om.

"Za mene je Dibala novi Mesi, koji danas vrijedi oko 200 miliona evra. Mesi je kao cijeli tim, a Dibala je takav tip igrača", kazao je predsjednik Palerma, a prenose španski mediji.

Na pitanje da li će igrač otići u PSŽ, Zamparini je rekao da je igračev agent već išao u glavni grad Francuske i razgovarao s upavom kluba, ali sam igrač ima nedoumice u vezi odlaska.

"U kontaktu sam s predsjednikom PSŽ-a Naserom Al-Kelaifijem i smatram da bi Dibala bio odlična investicija za budućnost. Za Dibalu želim 40 miliona evra, iako sam predsjednika PSŽ-a pitao za 50 miliona", priznao je Zamparini.

Italijanski mediji su nedavno objavili da je Čelsi ponudio 41 milion evra za Palermovog napadača, dok je šampion Italije Juventus ponudio 9 miliona manje.

Dibala je u ovoj sezoni italijanske Serije A postigao 13 golova i upisao 10 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije