Fudbal

Završena utakmica vijeka Srbija pobijedila Albaniju 2:0 (VIDEO)

Završena utakmica vijeka Srbija pobijedila Albaniju 2:0 (VIDEO)
Završena utakmica vijeka Srbija pobijedila Albaniju 2:0 (VIDEO)

ELBASAN - Fudbalska reprezentacija Srbije pobjedila je Albaniju u Elbasanu sa 2:0, u pretposljednjoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

 

Meč, koji je zbog rivaliteta dvije države i skandala u prvoj utakmici u Beogradu bio u centru pažnje, srpska selekcija riješila je u nadoknadi.

Prvo je Aleksandar Kolarov pogodio u 91. minutu poslije idealne asistencije Adema Ljajića, a tri minuta kasnije i Ljajić je pogodio poslije odlične kontre i maestralnog poteza.

Osim očekivanog zviždanja himni Srbije i skandiranja „UČK“ sa tribina u pojedinim momentima, nije bilo ozbiljnijih incidenata prije i tokom utakmice.

Što se tiče fudbala, nije viđeno mnogo. Oba tima su zbog velikih tenzija igrala izuzetno oprezno, pa tokom 90 minuta na terenu nije viđena praktično nijedna prava prilika. Nije tokom 90, ali jeste u nadoknadi.

U većem dijelu utakmice Srbija je imala terensku inicijativu, a najbliža golu bila je poslije prekida. U prvom poluvremenu je Ivanović zapretio poslije kornera, a 10 minuta prije kraja Kolarov je bio za malo neprecizan iz slobodnog udarca.

Ipak, u nadoknadi vremena ekipa Radovana Ćurčića je sačekala svoju šansu i ostvarila je vrijednu pobedu.

Srpska selekcija kolo prije kraja ima četiri boda i bez šansi je da se plasira na Evropsko prvenstvo, dok je Albanija ostala na trećem mjestu sa 11 bodova, ali će za tri dana imati šansu da prestigne Dansku od koje ima bod manje i meč manje.

Kvalifikacije se u grupi završavaju u nedjelju kada će Srbija dočekati Portugal, a Jermenija Albaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije