Fudbal

Završnica sezone uzdrmala klupe bh. trenera

Završnica sezone uzdrmala klupe bh. trenera
Foto: N.N. | Završnica sezone uzdrmala klupe bh. trenera

Kada strepite ili izgubite od "fenjeraša" ili slabijih ekipa, naravno da je to dovoljan razlog za uzbunu, kazao je Senad Mujkanović, predsjednik Slobode, koja je četiri kola prije kraje sezone ugrozila svoj opstanak u društvu najboljih.

Neočekivan poraz od GOŠK-a u posljednjem kolu Lige za opstanak BH Telecom premijer lige BiH doveo je Tuzlake na samo pet bodova razlike od pretposljednjeg Čelika, pa se mnogi slažu da je naredna utakmica sa već otpisanim Vitezom možda i ključna za dalji angažman trenera Slavka Petrovića. Navijači, ali i čelnici kluba Petroviću na dušu stavljaju između ostalog blijedo izdanje, nepovezanost u igri, nedostatak agresivnosti, energije i požrtvovanosti protiv GOŠK-a.

"Održao sam sastanak sa Petrovićem, njegovim saradnicima i igračima i upozorio ih na ozbiljnost situacije. Sasvim je jasno da smo nekim našim greškama i lošim partijama zakomplikovali sebi situaciju. Na sastanku sam upozorio stručni štab i igrače da svi moraju ozbiljno shvatiti završnicu sezone i prije svega utakmicu sa Vitezom. Otvoreno sam ih pitao šta misle poslije subotnjeg kola ukoliko rezultat protiv Viteza ne bude povoljan za nas", kazao je Mujkanović.

Srbijanski stručnjak je na klupi Slobode do sada proveo 25 utakmica. Ostvario je osam pobjeda, osam remija i devet poraza, uz gol-razliku 26:25.

"Ne želimo i ne smijemo ništa prepustiti slučaju i prokockati sezonu. Pobjeda protiv Viteza je imperativ. Petrović, stručni štab i igrači moraju biti maksimalno posvećeni narednoj utakmici. Izvršili smo pritisak na njih. Nedopustivo je da strepimo od 'fenjeraša'. Naravno da nismo zadovoljni i da je to dovoljan razlog za uzbunu i neke promjene u pristupu, igri...", dodao je Mujakanović.

Iako je dobio podršku Upravnog odbora, Goran Sablić, ukoliko i naredne sezone želi sjediti na klupi Širokog Brijega, moraće u preostala četiri kola maksimalno razdrmati ekipu i vratiti je na pobjednički kolosijek nakon pet vezanih utakmica bez pobjede u Ligi za prvaka. Hrvatski stručnjak podnio je ostavku nakon poraza od Sarajeva, ali je Uprava odlučila da ostane.

"Zaključeno je kako trener Sablić uživa maksimalno povjerenje Uprave i da četiri kola prije kraja prvenstvene utrke, uprkos određenim iskazanim slabostima tima, nema razloga za bilo kakve drastične rezove pa tako ni za promjenom trenera. Naime, Široki Brijeg još čvrsto drži treće mjesto, ima dva boda više u odnosu na najozbiljnijeg konkurenta i sudbinu u svojim rukama te je pred ostvarenjem primarnog cilja - još jednog plasmana u evropska takmičenja", saopšteno je iz NK Široki Brijeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije