Fudbal

Zeba: Na "Grbavici" niko ne može biti favorit

Zeba: Na "Grbavici" niko ne može biti favorit
Foto: Ilustracija | Zeba: Na "Grbavici" niko ne može biti favorit

Niko na "Grbavici" nije favorit protiv Željezničara pa ni Zrinjski, poručio je juče Zajko Zeba, kapiten "plavih", uoči subotnjeg derbija 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Aktuelni i dva puta zaredom šampioni BiH u Sarajevo dolaze sa sjajnom serijom od šest vezanih i ukupno osam prvenstvenih pobjeda uz samo jedan poraz ove sezone. Lideri su na tabeli sa 24 boda, odnosno pet više u odnosu na drugoplasirane "plave".

"O Zrinjskom najbolje govore njihovi rezultati. Zaslužuju maksimalan respekt i nikome nije lako igrati protiv njih. Čak i u evropskim utakmicama pokazali su snagu, ali se na 'Grbavici' neće naigrati. Na našem stadionu protiv Željezničara niko nije favorit. Mi smo ti koji se pitamo", kazao je Zeba i dodao:

"Liga je dosta izjednačena. Svako svakoga može dobiti. U mnogim utakmicama odlučuju nijasne, ali mi ako budemo pravi i odigramo u skladu sa našim mogućnostima, uvjeren sam da nova tri boda neće doći u pitanje."

Iako neki računaju da "plemići" pobjedom u derbiju već sada mogu napraviti značajan iskorak ka novom trofeju, Zeba je kategoričan da je za takve prognoze suviše rano.

"Vidjeli smo prošle sezone da nam je Zrinjski bježao 12 ili 13 bodova, onda smo ih u završnici prestigli, pa na našu žalost sve prosuli i ostali bez pehara. U ovom trenutku je suviše rano pričati o budućem šampionu, a pogotovo da tako nešto može zavisiti od ove utakmice. Nama bi pobjeda svakako značila mnogo da u prvenstvenu reprezentativnu pauzu uđemo sa samo dva boda zaostatka za liderom. Unijelo bi to i dodatnu napetost i zanimljivost u Premijer ligu i učinićemo sve za pobjedu", istakao je Zeba.

Jedan od najiskusnijih fudbalera u bh. eliti, koji je svojevremeno nosio i dres mostarskog kluba, dobro poznaje naredne protivnike. Slabosti nije želio otkriti, već to čuva da pokaže u subotu na terenu, a podršku očekuje i od navijača.

"Najveća snaga Zrinjskog je ta njihova kompaktnost. Već dugo su na okupu u gotovo identičnom sastavu. Malo je novih igrača, dobro se poznaju i to se i te kako odražava na njihovu igru. Ja sam siguran da ćemo mi naći formulu kako da zatresemo njihovu, a istovremeno sačuvamo našu mrežu", zaključio je Zeba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije