Fudbal

"Želji" za jug 200.000 KM

"Želji" za jug 200.000 KM
Foto: Ilustracija | "Želji" za jug 200.000 KM

Fudbalski klub Željezničar i opština Novo Sarajevo potpisali su ugovor o podršci u izgradnji južne tribine stadiona "Grbavica" vrijedan 200.000 KM.

"Nadam se da će ovo biti jedna dobra injekcija 'Želji', a također da će ovo ponukati i druge nivoe vlasti da shvate da je reprezentaciji mjesto u glavnom gradu i da ovaj stadion ispunjava sve preduslove, te da ima još puno raditi na ovom stadionu", kazao je načelnik opšine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Iz Željezničara su zahvalili ovoj sarajevskoj opštini, koja podržava projekte vezene za stadion, na kojem će u subotu biti odigrana kvalifikacijska utakmica između BiH i Belgije.

"Nadam se da ćemo uspjeti da animiramo sve nivoe vlasti da ovaj stadion jednog dana zasija punim sjajem", izjavio je direktor "plavih" Mirsad Šiljak, koji je najavio i izgradnju zapadne tribine. Istakao je da idejni plan već postoji, te da je klub već počeo s pripremanjem dokumentacije za urbanističku i građevinsku dozvolu.

Treba dodati da je kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko postao ambasador Omladinske škole FK Željezničar. Džeko se na treningu reprezentacije fotografisao s polaznicima "Željine" škole, a predstavnici kluba su napadaču Rome uručili i prigodne poklone.

Zbog utakmica reprezentacija u BHT Premijer ligi BiH je pauza, ali ovog vikedna će biti odigrane utakmice u entitetskim takmičenjima.

Lidersku poziciju preuzetu prošlog vikenda fudbaleri Sloge iz Siminog Hana braniće u nedjelju u 10. kolu Prve lige Federacije BiH u gostima kod bugojanske Iskre. Prvi pratilac Olimpik gostovaće u Tešnju kod ekipe TOŠKa, dok će na "Piroti" u međusobnom duelu nekadašnjih premijerligaša snage odmjeriti Travnik i Zvijezda iz Gradačca.

Parovi 10. kola Prve lige FBiH: Slaven  Bratstvo, TOŠK  Olimpik, Orašje  Jedinstvo, Travnik  Zvijezda, Bosna  Metalege BSI, Iskra  Sloga, Rudar  Igman, Velež  Čapljina.

Prva liga RS, 9. kolo, subota od 15: Tekstilac Kort  Zvijezda 09, Željezničar ST  Napredak (DŠ), Sloga (D)  Drina (Z), Rudar Prijedor  Sloboda (MG), Kozara  Podrinje, Slavija  Sutjeska.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije